Artificiile și porumbeii sunt deja fumate. Eclipsă de lună, ultima fiță la nunțile de cocalari cu bani

eclipsa luna fita nunta cocalari

Ești părinte cocalar cu bani și ai o beizadea de cununat? Te așteaptă vremuri grele dacă ții cu tot dinadinsul să fii în pas cu ultima modă a nunților de neam prost. Dacă până mai alaltăieri scăpai cu artificii chinezești, porumbei albi și Guță, acum trebuie să te ușurezi de peste 100.000 de euro pentru a-ți impresiona invitații, plus banii de kerosen.

Ultima și cea mai costisitoare fiță a nunților de cocalari cu bani este eclipsa de lună. Primul cuplu de cocalari care a lansat noul trend – Neluțu și Capricia Versatu – și-au dorit o nuntă grandioasă, cum nu s-a mai văzut. Socrul mare, celebrul îmbogățit peste noapte din afaceri cu textile contrafăcute Giani Versatu, și-a pus la bătaie averea și relațiile sus-puse pentru a organiza nunta perfectă. Cu o șpagă babană a procurat un avion SMURD, căruia i-a atașat la bot o uriașă tingire de aramă bătută de cei mai dibaci țigani căldărari din țară. În noaptea măritișului, la ceasurile douăsprezece, avionul SMURD a survolat nunta preț de câteva minute, ca apoi să urce în altitudine până când uriașa tingire de aramă cu care era echipat a obturat astrul, oferind invitaților o splendidă eclipsă de lună. Simpaticul Neluțu chiar s-a felicitat că a ales să poarte un elegant și sobru treling de mire, ținând seama de temperatura foarte scăzută din timpul eclipsei. După nunta Versaților, și alte cupluri de însurăței cocalari au comandat eclipse de lună și așa a început competiția. Valoarea mirilor este dată acum de altitudinea la care zboară avionul și, implicit, de durata cât mai mare a eclipsei. Dacă primele eclipse au fost provocate de avioane care au urcat până în troposferă și stratosferă, astăzi, cine nu are bani de o eclipsă în ionosferă e un sărăntoc cu fițe.

Totuși, nu toată lumea este încântată de noua născocire. Dumitru Prunariu, venerabilul cosmonaut pensionar român, avertizează opinia publică cu privire la potențialele pericole: “Nu e bine să ne jucăm de-a eclipsa. Dacă zbori prea aproape de Lună, undele electromagnetice vibromasoare emise de corpul ceresc pot afecta fuselajul dispozitivului de zbor și implicit tingirea. Vă spun din sursă sigură, că mi s-a întâmplat mie pe când făceam antrenamente în labirintul din Creta cu primul meu aparat de zbor, alături de tatăl meu Daedalus”.

articol scris cu umor în neștire de Ignațiu Ralea