Cum vor plăti românii din Diaspora taxa lunară de 10 euro propusă de Victor Ponta

Victor Ponta diaspora

După pocinogul de la alegerile prezindențiale, când românii din diaspora l-au trimis după semințe, Victor Ponta a jurat să se răzbune crunt pe aceștia. Ponta a propus ca cei 3 milioane de români din diaspora să cotizeze lunar câte 10 euro la bunăstarea rudelor sale și a baronilor din PSD, adică cu 30 milioane de euro pe lună. Asta deși inițial, sfătuit și de Titus Corlățean – idolul imigranților români de pretutindeni, premierul și-ar fi dorit o taxă de 100 de euro pe cap de imigrant, plus o mică atenție: un pachet lunar cu bunătăți de afară.

Victor Ponta a precizat în această săptămână că românii din diaspora au primit vestea cu o bucurie fără margini, arătându-se foarte dornici să plătească taxe atât în țara în care au emigrat și în care lucrează până pică lați cât și în România, pe lângă banii pe care îi trimit familiilor lor. Reprezentanții guvernului în diaspora au precizat că românii nu doar că abia așteaptă să plătească cotizația, dar își doresc nespus de mult să fie nevoiți să o achite la sediile ambasadelor, unde să își aștepte cuminți rândul la cozi kilometrice.

Și, dacă e posibil, să fie aleasă o zi cu frig, ploaie și vânt, ca să simtă pe pielea lor mândria de a fi român. În România, totul este deja pregătit pentru a investi cu cap cele 30 de milioane de euro. O companie privată a partidului va fi plătită lunar cu 15 milioane de euro pentru a urmări și executa silit imigranții care nu vor să plătească, dar și pentru a-i dojeni părintește cu bastoanele și gaze lacrimogene pe cei care așteaptă să plătească la cozile de la ambasade. Restul de 15 milioane vor fi împărțite rudelor, prietenilor și baronilor locali, pentru a recupera prejudiciul grav pricinuit de votul diasporei din noiembrie.

Contactați pentru a verifica afirmațiile premierului, românii din diaspora au confirmat că sunt dispuși să plătească cotizația, însă cu o mică condiție: să poate fi achitată în moneda din Botswana și în prima lună să vină Victor Ponta personal să colecteze taxa, ocazie cu care va fi “felicitat” călduros pentru această inițiativă, pentru modul impecabil în care a organizat alegerile în străinătate și, în general, pentru tot binele pe care l-a făcut României.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 288

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *