Premieră! Prima poză din lume cu un Pangasius, supranumit și peștele-fileu

Pangasius peste

De multă vreme se încearcă obținerea unei fotografii cu peștele Pangasius întreg, eventual chiar în mediul său natural, dacă există vreunul. Și asta deoarece, la ani buni după ce a invadat piețele europene și românești, nimeni nu a văzut vreodată o dovadă că ar exista în realitate un pește Pangasius, undeva în natură, de unde și mitul că ar fi creat în laborator direct în formă de file de pangasius.

Fotografia, cumpărată cu sute de mii de dolari de reviste de știință precum National Geographic sau Nature, a fost izbutită de fotograful amator Sei Ciz pe malul fluviului chinezesc Yangtze din Tsingtao. Sei Ciz se afla în căutarea subiectului său favorit: nuduri cu pești și moluște și natură acvatică moartă. Deși renumite pentru nudismul piscicol, malurile poluatului Yangtze erau deosebit de liniștite în acea dimineață, astfel că Sei Ciz a urcat câțiva kilometri în aval, până cărarea i-a fost blocată de o uriașă uzină cenușie, cu un plăcut aspect postapocaliptic.

Curios ca o mâță, Sei Ciz s-a cățărat cu mișcări feline de ninja până la prima ferestruică. Nu mică i-a fost mirarea pozarului când a deslușit înăuntru benzi rulante doldora de pangasiuși întregi, cu un aspect foarte apetisant. Cu riscul propriei vieți, Sei Ciz a imortalizat momentul în ceea ce avea să devină cea mai scumpă și mai exclusivă fotografie din Univers.

Corporațiile multinaționale care importă file de Pangasius și în România au declarat că se simt mult mai ușurate, fotografia împrăștiind orice urmă de mister și îndoială cu privire la existența acestui pește aproape mitologic. De acum, fileurile pangasiene vor fi însoțite în supermarketuri de o copie a fotografiei, pe post de certificat de proveniență, iar oamenii care nu au bani de pește adevărat nu mai au de ce se teme.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 956

nu fi zgârcă, dă şi altora

1 Comment

  1. MACA

    tare!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *