Satul fără nici un ştirb. Toţi sătenii au măsele în loc de dinţi

stirb

Fenomen straniu în Gura Ciuturigii, singurul sat din România fără nici un ştirb. Absolut toţi sătenii au câte-un pumn de măsele în gură şi nici un dinte.

Până acum un an, nu strângeai dinţi de-o gură de la toţi cei 800 de săteni din Gura Ciuturigii. Pleaşca a căzut pe capul lor odată cu venirea unui nou dentist în comună, dr. vet. Coriolan Măselariţă. Tânăr absolvent al secţiei seral de Stomatologie Veterinară de la Universitatea Spiru Haret, Coriolan a frecventat cu plăcere doar cursurile de Molari la Marile Erbivore, domeniu în care s-a şi specializat. Gura Ciuturigii fiind un sat sărac şi cu un primar cu patru clase, stomatologul a primit în grijă atât animalele sătenilor cât şi proprietarii lor știrbi.

Ambiţios din fire şi tembel în egală măsură, Coriolan şi-a pus în cap să umple cu danturi gurile ştirbe ale ţăranilor şi, pentru că se pricepea doar la măsele, măsele le-a pus. Proiectul a început cu demolarea danturilor existente, dr. Măselariţă extrăgându-le cu dalta şi ciocanul ciuturigile ştirbe şi toţi dinţii rămaşi, chiar şi cei buni, pentru că-l încurcau. Pe acest teren fertil a purces la împodobirea gurilor cu măsele voluminoase şi nu s-a lăsat până când fiecare consătean nu şi-a putut admira câte 32 de măseloaie înghesuite meşteşugit în mufă.

Demis şi Rafaiel Ciucciuluc (foto), doi fraţi pentru care igiena dentară era o noţiune SF şi de la care cu greu adunai 6 dinţi acum un an, au fost printre primii pacienţi ai cabinetului stomatologic veterinar. Astăzi ei se declară foarte mulţumiţi de calitatea lucrării: “Dumniezo ţuce-i mânurile la dinţaroşu’ nostru! Fluiera vântu’ a pagubă la noi în gură până mai adineauri. Înghiţeam sarmalele întregide știrb ce eram, cu noduri cât pumnul, iar pe fete le pupam pe spate de ruşine. Nu zic, am leşinat într-un şiroi de lacrimi când mi-a dat cu dalta şi ciocanul în ciuturigi, dar a meritat. Acuma, dacă ne punem mintea, putem hali şi pietre. Nici nu ştiu cum am putut trăi toată viaţa fără măsele în loc de dinţi. Uitaţi-vă, frac-miu ăsta Rafaiel face concurs cu iapa noastră Fefeleaga care rade mai repede un hectar de iarbă.”

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 1236

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *