Ciobanii din Apuseni se plîng că un Bigfoot le fură oile în neştire

Bigfoot

Creatura Bigfoot a fost semnalată acum două săptămîni în mai multe locaţii din Munţii Apuseni, unde dădea tîrcoale stînelor. Ciobanii sunt disperaţi, arătarea răpind peste 100 de oi în acest răstimp.

Bigfoot, cunoscut şi sub numele de Sasquatch sau Yeti, este o creatură hominidă masivă, cu aspect şi intelect de maimuţă şi face parte din specia Brutum Regularis Zoophiliae. De regulă, Bigfoot este semnalat în zone muntoase izolate, locuite de oameni fără multă carte, dar cu drag de animale. Dacă pînă mai ieri bîntuia cu predilecţie continentul nord-american, se pare că bestia şi-a făcut mai nou sălaşul în munţii noştri.

Mai mulţi ţărani au zărit creatura în timp ce fugea grohăind surescitată cu cîte-o mioară-n spinarea acoperită de o blană flocănoasă, trecînd de liziera pădurii şi făcîndu-se nevăzută copaci. Muntenii îl descriu pe Bigfoot ca pe o arătare foarte înaltă şi solidă, acoperită cu o blană deasă şi miţoasă, cu frunte de maimuţă, trăznind sălbatic a oaie speriată şi avînd un chip foarte vînăt, întunecat de ochii fioroşi şi plini de pofte animalice.

Cel mai afectat cioban a fost Tilincă din Şteiul Mare, care, proaspăt întors de la Gala Ciobanilor Amatori de Oi din România, a constatat cu inima frîntă că-i lipsesc circa 23 de oi din stînă: “Cînd am intrat în stînă, imediat am văzut că lipseşte Sandra, Pamela, Jena, Ciociolina şi încă vreo 20 de mioare, dintre cele mai… cum să vă zic, bucălaie. Mi s-au tăiat picioarele şi m-au apucat pandaliile şi apoi depresia. Dau să ies şi-l văd pe Bigfut ăsta cum urcă piscul cu Ginuţa mea în cîrcă. Două săptămîni l-am căutat cu colegul baci Titu Stil prin desişuri şi coclauri să-i aplicăm legea ciobănească, dar ia-l de unde nu-i. Apoi, minune! Într-o dimineaţă m-am trezit cu toate oile dispărute, vii, aşteptînd cuminţi în faţa stînii. N-o fi ştiut arătania cum să le mănînce şi le-a dat drumul. Parcă s-au şi întors mai frumoase aşa, nu ştiu cum să vă zic, mai cochete, aveau lîna linsă, ţesălată frumos.”

Ciobanii din Munţii Apuseni au organizat o poteră pentru a captura bestia, însă coincidenţa a făcut ca de cîte ori se strîngeau toţi ciobanii la poteră, Bigfoot parcă intra în pămînt.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 817

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *