O femeie de serviciu emigrată în Canada a câştigat Campionatul Mondial de Curling

Canada curling

Graţiela Zbârnă, o femeie de serviciu din Reşiţa, a produs surpriza Campionatului Mondial de Curling de la Sasquatchewan, umilind concurente mult mai bine cotate, din Suedia, Danemarca, Scoţia sau Canada.

Doamna Zbârnă nici nu visa la o asemenea performanţă acum două luni, când a emigrat în Canada. Stabilită în provincia Sasquatchewan, tanti Graţiela şi-a continuat cariera de femeie de serviciu cu un post la arena sportivă “Curling Forever” din localitate. La scurt timp, arena a găzduit cea de-a 23-a ediţie a Campionatului Mondial de Curling, un sport foarte popular în toată lumea, cu milioane de fani înfocaţi. Ca în fiecare an, Canada era favorita certă la titlu, urmată îndeaproape de Suedia şi Scoţia. Însă tanti Graţiela a dat peste cap socotelile pariorilor, oferind surpriza serii.

Dar iată ce a declarat campioana de serviciu în momentul decernării cupei: “Apăi maică, măturam liniştită patinoarul când au năvălit buluc mii de oameni ocupând scaunele, iar nişte doamne bine în treling s-au apucat să ţipe şi să-mi râcâie gheaţa cu un pietroi rotund, pe care-l tot plimbau cu nişte măturici urâte. Noroc că eu mi-am adus târşul de nuiele din România, că măturile aici îs din plastic ordinar. Am tot ţipat o vreme la doamnele alea să nu mai zgârâie gheaţa, dar parcă de-al dracu’ o făceau mai abitir şi mă cicăleau şi ele înapoi, cu nişte sunete aşa guturale, vai de mine.

Atunci m-am inervat rău şi am intrat peste ele şi le-am arătat eu cum se face treabă. Doamnele mai repede dădeau din mături, aşa că am dat şi eu cu târşul în duşmănie, curăţind frumos gheaţa pocicălită de ele şi le-am şi aruncat cataroiul ăla cât colo. Toţi telespectatorii din sală au râs cu lacrimi de ele. Când am terminat, nu mai îmi simţeam mânurile de la atâta măturat, de-mi şi părea rău că mi-am luat muncă aşa grea. Apoi a venit la mine un domn în vârstă şi uscat şi mi-a dat o vază urâtă şi grea din fier coclit şi m-a rugat să o curăţ şi să o duc undeva, dar n-am înţeles exact unde că vorbea în canadiană. Mi-a zis şi ceva urât, că cur ling, aşa că o să o las undeva în parcare, să o ia vreun sărman la fier vechi.”

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 583

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *