Campionatul național de șah suspendat după ce un nebun rom a fugit cu șasă cai frumoși după prima tură. Se bănuiește că acesta ar fi pionul regelui Cioabă și al reginei Omida

șah

Dramă în lumea șahului! Campionatul național de șah “Elisabeta Polihroniade” a fost suspendat după prima tură de meciuri, pentru că lipseau câteva piese importante. Chibiții care asistau la meciuri s-au jurat că au văzut un rom fugind cu șase cai frumoși de pe tablele de joc.

Campionatul național de șah “Elisabeta Polihroniade” este de obicei un eveniment foarte plictisitor, lipsit de interes chiar și pentru mamele concurenților, mai ales că ele sunt nițel decedate având în vedere că majoritatea participanților e cel puțin octogenară. Anul acesta însă, competiția ține prima pagină a ziarelor și emisiunilor de știri.

Găzduit de Aripa de Șah din cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cișmigiu, campionatul a debutat frumos, cei 12 participanți având o medie de vârstă sub 90 de ani, organizatorii trăgând de aici concluzia că sportul minții a început să prindă și la generațiile mai tinere. Nu bine au terminat de bombănit pierzătorii primei runde, că organizatorii au constatat cu stupoare că lipsesc șase dintre cei mai frumoși cai de pe table.

Pensionarul Densușian Casparoviciu, președintele de onoare al clubului, a alungat moliile din jurul său cu mâna și a povestit cu încetinitorul filmul tragicelor evenimente: “La una mie nouă sute patruzeci și patru am întors armele împotriva nemților […] și nu crezi că mi ți-l văz pe nebunul ăsta de etnie romă, om în toată firea, cum înșfacă șase cai frumoși, doi albi și patru negri, fără pic de zgârieturi sau julituri, și se face nevăzut cu ei. ‘Tă-i Dumnezeu norocu’! Un concurent mai sprinten a încercat să fugă după el, dar în ciuda celor abia 80 de ani ai săi, nea Costache a mers în L și a ajuns cu cadrul până la ușă când banditul era deja în Berceni. Dar și dacă-l mai prindem p-aici, mi ți-l ardem cu bastoanele și cârjele ca pe hoții de cai. Ne-a îmbătrânit 10 ani experiența asta și am rămas toți cu sechele importante, de am și zis că schimbăm numele campionatului de șah în Elisabeta Politraumatisme”.

Surse din sânul comunității de romi, mereu plin, au făcut un pic de lumină în cazul furtului de cai. Se pare că nebunul rom răspunde la numele de Sandocan Geambașu și nu a fost decât un pion în planurile regelui Cioabă de a-și procura șase cai frumoși care să încapă mai elegant în sufrageria palatului decât cei vii pe care îi acomoda deja. Neavând habar unde poate găsi astfel de cai minunați de lemn, regele romilor a apelat la regina Omida, care a clarvăzut pe Google unde are loc campionatul de șah.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 317

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *