Izmana, izvor de sănătate

izmana

Veșmânt minune, pavăză împotriva bolilor, izvor curat de sănătate – într-un cuvânt izmana. Încă din timpuri imemoriale, când strămoșii noștri purtau cu mândrie izmana la vedere, erau cunoscute efectele ei benefice pentru sănătatea purtătorului.

Din nefericire, în zilele noastre, corporațiile multinaționale de straie au făcut tot posibilul pentru a ucide tradiția izmenei și a ascunde calitățile acesteia. Înlocuită treptat de treling și blugi, izmana românească părea sortită uitării, asta până când Grigore Armeanu – faimosul creator român de izmene și budigăi – și-a deschis propria Fabrică de Izmene Bărbătești la Neajlov.

Azi, cei 1000 de angajați nu mai prididesc cu onoratul comenzilor venite din toate colțurile patriei, dar și din diaspora. Ba mai mult, au început recent să curgă comenzi chiar și din Ungaria, unde izmana neaoșă e comercializată sub brandul local Țițo Nodrag. Cele mai populare modele sunt cele de un alb imaculat, măcar la prima purtare, cu prohab generos în față și chepeng cu nasturi la buci, pentru a acoperi ambele nevoi. Până și celebrul Batman a purtat o izmană marca Armeanu în ultima sa peliculă, pentru a-l proteja de forțele răului.

Unul dintre susținătorii înfocați ai izmenelor, bioterapeutul vindecător energetic D. Mucava, nu mai contenește cu lăudatul izmenei: “Nimic nu face mai bine la sănătate decât o pereche de izmene groase, purtate pe sub pantaloni indiferent de sezon, până devin o a doua piele. Nu vă lăsați păcăliți de vremea caldă, tocmai atunci e crucială izmana pentru că funcționează ca un scut împotriva microbilor, bolilor, demonilor și, în general, a tuturor energiilor negative din Univers, așa cum bine spunea și părintele Arsenie Boca. Să știți de la mine: cu cât e mai bășită-n cur, cu cât ai îndesat mai multe vânturi în ea, cu atât e mai eficientă izmana, creând practic o sferă de protecție bioenergetică la purtător. Nici bolile rușinoase nu se mai lipesc de tine, căci izmana îndepărtează orice femeie tentată să încerce”.

Antropologul social Dimitrie Gustărică a confirmat în cadrul studiului “Doctorii – dușmanii naturali ai poporului român” că toți longevivii din România au fost toată viața lor purtători conștiincioși de izmene, indiferent de anotimp.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 473

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *