Supărați că asteroidul cu platină ocolește Pământul, romii au lansat programul spațial HAPOLLO 13

asteroid

După ce NASA a anunțat că asteroidul cu platină nu va lovi planeta noastră, romii s-au ofticat teribil și au hotărât să-și lanseze propriul program spațial – HAPOLLO 13, cu care să trimită prima căruță interstelară în cosmos, pentru a colecta platina din asteroid.

Asteroidul denumit 2011 UW158 și conținând 90 de milioane de tone de platină va rata la mustață întâlnirea cu Terra, trecând razant la o distanță de doar 2.4 milioane de kilometri de noi. Spre deosebire de restul națiilor, puturoase și descurajate de distanța menționată, romii sunt singurii care nu se dau bătuți.

Academia Regală de Știință de pe lângă curtea regelui Cioabă a anunțat demararea de urgență a programului spațial romani HAPOLLO 13, prin cooptarea singurului fizician rom nominalizat la premiul Nobel: Strugurel Pașcalău. Construită peste noapte într-un grajd-hangar din Strehaia, prima căruță spațială a fost dotată cu ultima tehnologie romani din domeniu: cal, coviltir și roți, iar fuselajul este alcătuit integral din lețuri. Lansarea în cosmos se va face din baza spațială încropită în curtea regală, cu ajutorul unei sofisticate praștii uriașe.

Regele Cioabă însuși și-a donat cel mai frumos bidiviu din regat și biciul regal, iar înaintea lansării a ținut un discurs emoționant și ușor agramat: “Socheres, dragii mei suspuși, azi îi o zi glorioasă păntru nația noastră. Astăzi demonstrăm la tătă lumea că nu sîntem mai prea jos ca celelante neamuri. Mulțumim la Anglea păntru sponzorizarea la programu nostru spațios HAPOLLO 13, cu ajutoarele sociale care le dă la romii noștri din penisulă. Felicit pă hastronautul nostru Biseptol Plăpumariu și pă muierea lui păntru demotivamentul dă care dă dovadă. Nu contează că Biseptol e muzicant, doară și americanii a trimis pă Lună pă saxofonistu ăla Louis Armstrong. Bașca că dacă dă păstă estraterești, le bagă Biseptol una dă jale la acordeon dă să cacă ăia pă ei și mi ți-l umple dă euroi spațiali. Iară dacă-i groasă, am dotat HAPPOLLO 13 cu sistemul de apărare Geneza, care stropește dujmanii cu lapte. Geneza, muierea lu Biseptol. Căruța cozmică, cum să vede aici, e mâna-ntâia, un artist Strugurel ăsta al nostru și păntru un plus dă viteză l-am înhămat pă calu meu Cozmin. Biseptoale, socheres, să te vedem cu sacii-n căruță pă hasteroid!”.

Clarvăzătorul Lorin Furtună a declarat la televizor, în ciuda meningitei care-l deranja la cap: “Atâta le zic: grijă mare la asteroid! Sursele mele au detectat o nație de reptilieni și șerpilieni care apără platina din asteroid, care de fapt e o navă spațială camuflată chitită să atace Terra, dar noroc că îl avem de partea noastră pe Baphomet atotputernicul, aciuat la Sarmisegetuza. Recomand românilor să se dea cu spânz pe organism zilele acestea, pentru protecție sporită și să înalțe rugi către Zamolxe.”

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 893

nu fi zgârcă, dă şi altora

2 Comments

 1. Irin Viorescu

  pe Bathomet il ai tu sub pat, domnu’ Ghatiu

  Reply
  1. Ignatiu Ralea

   nu cred, ca n-am subpat la pat

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *