Un bărbat din Bucureşti are o viaţă atâta de tâmpită încât e prezisă cu exactitate de horoscop

horoscop

Bebe Onanică, un Vărsător aproape normal din capitală, se confruntă cu un fenomen straniu: viaţa lui este prezisă întocmai, pas cu pas, de zilnicul horoscop inventat pe genunchi de astroloaga Urania, clarvăzătoare autorizată.

Şi-a dat seama acum 2 ani. Aflat cu treabă pe budă într-o dimineaţă, Bebe a căutat disperat ceva de citit în juru-i, însă sadica de nevastă-sa a pus departe de tron toţi detergenţii şi alte materiale literare specifice latrinei. Speriat de spectrul unei constipaţii sănătoase, bărbatul a cedat psihic şi a luat la frunzărit un supliment pentru femei, ultima chestie pe care o poate citi un om întreg la minte.

Atras de aspectul de gospodină deranjată de la treburile casei care răzbătea din poza Uraniei, nesocotitul de Bebe a parcurs horoscopul zilnic cu un aer distrat. Vărsătorii aveau o zi încărcată în acea fatidică miercuri: “Vărsătorii se confruntă azi cu alinierea planetelor Uranus şi Saturn, intrate în casa Soarelui, fapt care-i face să se simtă nefericiţi. Dimineaţa veţi avea mici dificultăţi la toaletă, după care veţi servi sau nu un mic dejun copios care vă poate binedispune sau răudispune pentru restul zilei. La serviciu, probleme. Nu vă place de şef şi nu sunteţi prea încântaţi nici de colegi, care vi se par azi mai proşti decât de obicei. Nu ştiți cum să faceţi să treacă ziua mai repede pentru a pleca acasă. Bani nu primiţi azi de nicăieri, ba mai şi trebuie să plătiţi pentru diverse bunuri. Cu sănătatea staţi destul de prost, sigur vă supără ceva. Nici dragostea nu vă scoate din casă de multă ce e, partenera vi se pare cam tâmpiţică azi şi destul de enervantă.”

Treaba încheiată, Onanică şi-a văzut de-ale lui, însă pe măsură ce se scurgea ziua a început să aibă déja-vu-uri pe bandă rulantă. Tot ce debitase nasoala aia de Urania în horoscop i se întâmpla lui cu stricteţe de metronom. Spre seara, după ce a privit-o agasat pe nevastă-sa cum îşi raşcheta călcâiele cu o piatră ponce, a realizat consternat că horoscopul său s-a adeverit până în cel mai mic detaliu. Au urmat doi ani de chin şi tortură, în care Bebe Onanică nu putea rezista tentaţiei zilnice de a-şi consulta horoscopul, care apoi se adeverea întocmai.

În această săptămână, Bebe a cedat psihic şi s-a cerut la Socola. Tratat de reputatul doctor Meningele, Onanică a prezentat semne de reviriment, mai ales că televizorul din sala de mese era blocat pe PROTV, unde prezicătoarea cu breton tăiat de un frizer sadic, Neti Sandu, nu reuşea, oricât se zbătea, să dibuiască horoscopul corect pentru al nostru Bebe. În ziua externării chiar, Neti a fost complet pe lângă şi a mâncat rahat la horoscop: “Astăzi, Vărsătorii vor câştiga suma de 230.000 lei la loterie, vor primi o moştenire fabuloasă de la o mătuşă uitată care a decedat, vor avea un noroc teribil în dragoste cu 2 femei diferite şi vor pleca în concediu în Caraibe pe la orele prânzului. ”

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 488

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *