Matrix de România! Un şomer din Orăştie, cel mai rapid om din lume, dă apeluri de o nanosecundă

Nelu Matrix

Nelu Andreescu poreclit Matrix, un şomer de 23 de ani din satul Orăştie, a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai rapid om de pe planetă. Specialiştii de la Guinness World Records au fost alertaţi de agentul de vânzări Fieraru de la compania de telefonie mobilă Orange, speriat de apelurile abia perceptibile pe care Nelu Matrix le trimitea familiei şi cunoscuţilor.

Nelu este unul dintre cei mai succes şomeri de lungă durată din România, reuşind să rămână neangajat de la vârsta de 14 ani, după absolvirea şcolii. Din primul ajutor de şomaj şi-a achiziţionat un telefon mobil Nokia 7110 cu clapetă culisantă, iar din al doilea o cartelă prepay de la Orange, compania care deţine exclusivitatea asupra şomerilor. Practic, Nelu a vorbit de toţi banii în prima zi, iar de atunci rezistă stoic cu 7 cenţi rămaşi pe fundul cartelei. Este de notorietate faptul că pierderea unui simţ ascute un altul. Aşa şi Nelu. După ce şi-a pierdut complet bunul simţ, natura a compensat şi l-a înzestrat cu o viteză ieşită din comun.

Orăştianul Z. Ion, un apropiat al acestuia, a povestit reporterilor: “Încă de-acum câţiva ani ne-am dat seama că el e mai special. L-am şi poreclit Nelu Matrix pentru viteza impresionantă cu care închidea după ce ne dădea bip. Nici nu apuca să facă telefonul “câţ”, că te şi trezeai cu un apel nepreluat. La un moment dat, am organizat o poteră cu mai mulţi prieteni comuni, încercând să-i răspundem la bip. Nici pomeneală. Ne-a înşelat vigilenţa de fiecare dată. Până să apăsăm noi un buton, Nelu ne umplea cu o ghiotură de apeluri pierdute!”.

Delegaţia de la Cartea Recordurilor a fost nevoită să instaleze 2.000 de camere video digitale ca să poată surprinde în slow-motion momentul în care Nelu Matrix trimite un apel. Casetele au fost trimise la un laborator NASA, care a stabilit că viteza apelului este de o nanosecundă, respectiv a miliarda parte dintr-o secundă – cel mai scurt timp înregistrat vreodată pe Pământ. Impresionaţi de rezultate şi impulsionaţi de politica de retenţie a clienţilor cu orice preţ, Orange i-a extins Nelului perioada de graţie a cartelei cu încă 25 de ani.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 812

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *