Românul care a făcut o avere din bibelouri slim

bibelouri slim

O idee de afaceri absolut genială. Asta a avut acum un an Dănuţ Scarlat, când a deschis o mică fabrică de bibelouri slim. De atunci, cel supranumit Geniul din Bărăgan a strâns o avere fabuloasă şi este acum cel mai bogat dintre români. Intervievat de Forbes, Dănuţ a mustit de modestia şi ingenuitatea care îl caracterizează.

„Păi domnule Forbs, cum să vă spui io. Totul a început cu un mare năcaz. Fata cea mijlocie tot că tati tati când ne iei şi tu un televizor de-ăla plat, că ne-am săturat de ăsta lat, numa’ noi şi a lu’ Zăpăcitu mai avem dintr-ăstea bombate. Ele tot insistând şi au şi intrat mai multe alocaţii deodată şi am zis hai să mergem să luăm unul. Băiatul la magazin că ia ăsta ba ia ăla, celălalt e mai slim, dom’le mie spune-mi care-i cel mai bun da’ nu la preţul ăsta. Ne-a dat un LCD frumos, mai supţire ca braţul meu, l-am dus acasă la supţioară. Ajunşi acasă l-am şters frumos de transpiraţie şi l-am pus în locul bombatului, pe care l-am făcut coteţ la găini în seara aia.

Problema a fost a doua zi, când, deşi vedea frumos tare, nevasta nu îl mai vrea în casă, că să aduc ‘napoi bombatul. De unde măi nevastă că se ouă Linda şi Venus în el, alivederci şi oricum, de la ce te-ai luat aşa. Dănuţa că măi om prost tu nu vezi că nu mai am unde să pun bibelourile pe el, că nu stă şi pică şi se sparg că e supţire ca braţul tău. Ce mă fac cu ele acuma, le am de la mama, doară nu o să le ţin în lădoi că eşti tu bostan.

Zile bune cu Dănuţa nu mai aveam, aşa că am zis să fac ceva. L-am luat iar la supţioară şi cu el la magazin da’ băiatu’ că bombate nu se mai fac, încercaţi la Botoşani. Nici acolo nu aveau, m-am întors cu el acasă, mă durea deja supţioara, mi se umflase rău de tot. Şi atunci mi-a venit ideea, păi nu mai bine faci tu Dănuţule nişte bibelouri mai strâmpte, care încap pe el.

Am discutat cu un cetăţean care scotea bibelouri la comandă la preţuri tare bune din fabrica unde lucra dumnealui. Măi cetăţene, ajută-mă şi pe mine cu nişte bibelouri mai în dungă aşa, să încapă pe LCD. Mi-a tras la matriţă toată seria, cu câinele, cu fata cu urciorul, cu egreta, cu peştele de sticlă. Arătau ca alea normale, doar că erau supţiri tare dintr-o parte. Acasă fericire mare, Dănuţa le-a pus frumos pe televizor, cu lacrimi şiroind din ochi.

Rudele şi prietenii că vor şi ei bibelouri slim, că toţi au LCDuri şi plasme şi stau bietele bibelouri în lădoaie. Eu că măi cetăţene nu mai bine deschidem noi o făbricuţă a noastră, tu le ştanţezi şi eu aduc comenzi. Ba da hai să facem şi am făcut. SC Porţelan Supţire SRL. Vin comenzile ca potopul, din toată România şi din străinătate, avem acuma sute de muncitori şi am bani de nu ştiu ce să fac cu ei.”

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 111

nu fi zgârcă, dă şi altora

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *