Un cuplu cu viaţa perfectă pe Facebook a divorţat

cuplu perfect

Răsfăţatul cuplu cu contul Andreea şi Andrei Perorescu pe Facebook era până mai deunăzi cel mai de succes mariaj de pe reţeaua de socializare. Divorţul intempestiv al celor doi însurăţei a semănat panică şi uluială printre cei 5.000 de prieteni.

Andreea şi Andrei Perorescu este probabil cel mai îngrijit şi igienic cont de Facebook. Inaugurat acum doi ani, cu ocazia căsătoriei, contul acestora era actualizat zilnic cu fotografii în care superbul cuplu apărea în felurite ipostaze foarte romantice, sărutându-se pătimaş în vacanţe exotice, îmbrăţişaţi în căldura şi armonia căminului conjugal, mereu fericiţi şi zâmbind convingător. Check-in-urile erau de o calitate foarte rară, doar la restaurante scumpe, câteodată însoţite de un instantaneu cu mâncarea selectă şi cocktailuri foarte colorate, alteori la cinema la filme artistice, la teatru doar la piese dramatice şi niciodată la comedii pentru vulg şi la orchestre simfonice.

Acest cuplu se iubea nespus, motiv pentru care obişnuia să celebreze pe Facebook, pe fiecare 23 ale lunii, aniversarea căsătoriei, declarându-şi dragostea reciprocă şi eternă şi reiterând jurămintele de la cununie. Conform contului, Andreea şi Andrei nu puteau sta despărţiţi nici o clipă, astfel că au ales să fie colegi şi la muncă, ambii fiind angajaţi la Fabrica de Fericire. Fiecare postare a lor mustea de romantism, strângând sute de like-uri şi inimioare, iar optimismul şi gândirea pozitivă răzbătea din frazele meşteşugite şi fără greşeli de ortografie. Prietenii cuplului se jură că cei doi se simţeau mereu fie în al nouălea cer, fie extatic, wonderful, over the moon, blessed, loved sau optimistic, şi relaţia lor nu a fost niciodată în impas sau “it’s complicated”.

Sicomora Veștejeală, fată bătrână şi prietenă doar pe Facebook a cuplului, s-a declarat bulversată într-un comentariu înţesat cu emoticoane deosebit de triste, postat de dimineaţă: “Vai de mine şi de mine, dar cât de rău îmi poate părea! Pentru mine aţi fost un cuplu ca o lumină călăuzitoare într-o lume urâtă şi plină de oameni cu probleme cotidiene. Admirând la limita geloziei fiecare poză perfectă pe care o postaţi, simţeam că fac parte din familia voastră, chiar dacă mi-aţi dat unfollow imediat după ce mi-aţi cerut prietenia.”.

Şi pentru că cele mai frumoase mariaje se termină invariabil cu cele mai urâte divorţuri, Andreea şi Andrei au ajuns şi ei la cuţite. Dacă locuinţa, maşina şi celelalte bunuri au fost împărţite fără certuri de cuplu, contul comun de Facebook a ajuns mărul discordiei şi motiv de târât prin tribunale. Niciunul nu poate să renunţe cu inima uşoară la viaţa perfectă şi armata de prieteni linguşitori, construite cu atâta migală şi răbdare. Mai ales că pierzătorul se va vedea nevoit să o ia de la capăt pe Facebook, cu un cont nou, cu ruşinea celor abia 100 de prieteni şi cu corvoada redării unei vieţi perfecte prin mii de postări cosmetizate.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 1558

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *