5 animale de companie care nu trebuie să lipsească din nici o locuinţă

animale de companie

Vrei să fii diferit de vecinii tăi care cresc câini, mâţe sau găini la bloc? Iată 5 animale de companie care sunt extrem de utile în orice gospodărie, dar mai cu seamă la bloc: sconcsul, pitulicea, lama, leneşul sau moliile. Un avantaj enorm este că acestea nu trebuie trecute la întreţinere, deoarece nu sunt menţionate în legislaţie.

Sconcsul. O jigodie mică şi agresivă, care trăzneşte mai dihai ca un cioban care şi-a scăpat şuba în zer vara. În ciuda aparenţelor, sconsul e un animal multifuncţional şi extrem de util în apartament. Cu el în preajmă, nu mai e nevoie să-ţi ţii fâsâitele şi nici să-ţi schimbi ciorapii puturoşi când ai musafiri. Orice candeşte în casă, dai vina pe el. Visul tău de a hali iahnie de fasole zilnic este acum foarte tangibil. Iar dacă îţi procuri unul gata turbat, economiseşti şi banii de alarmă sau de câine de pază. Este posibil să primeşti reclamaţii de la vecini pentru mirosul sălbatic, caz în care e bine să le spui că eşti înnebunit după tradiţii, astfel că pui varză murată în butoi tot la săptămână. Unicul dezavantaj al sconcsului este că vei fi mereu răcit şi cu mucii atârnând la nas, pentru că trebuie să scoţi sticla din ferestre ca să nu mori asfixiat.

Molii. O vorbă din popor spune că cine nu are bătrâni să-şi cumpere. Pesemne sunt foarte valoroşi la casa omului. Problema cu bătrânii este însă că ei nu vin aşa pur şi simplu, trebuie atraşi cu ceva. Şi cum e destul de dificil şi costisitor să-ţi amenajezi sufrageria în formă de tramvai gratuit, să organizezi săptămânal promoţii la tigăi sau să găzduieşti nişte moaşte la tine acasă, e mai simplu să faci rost de un kil de molii. În scurt timp te vei trezi cu toţi moşnegii din cartier la uşă, căci cine a mai văzut un stol de molii fără un vârstnic în imediata lor proximitate? Aceste micuţe înaripate nu sunt niște animale de companie pretenţioase şi sunt foarte uşor de întreţinut. Le pui la dispoziţie dulapul cu hainele bunicilor din anii ’60, pe care nu te-ai îndurat să le arunci şi la colectele de caritate au fost refuzate. Un mic dezavantaj este că nu mai poţi aprinde niciodată lumina, moliile strângându-se ciopor la bec.

Pitulicea. O păsărică mică şi gureşă, sinonimă cu o importantă parte anatomică a femeii, pitulicea e perfectă pentru burlaci. În maximum o lună vei deveni un pornostar la tine în bloc, un zeu adulat de vecine şi urât de soţii acestora. Cum? Simplu! Tot ce ai de făcut este să porţi zilnic conversaţii afectuoase cu ea, strigând din toţi rărunchii: „Mânca-te-aş toată de pitulice frumoasă ce eşti!”, „Pitulice mică, vino aici să te dezmierd!”, „Dintre toate pitulicele din lume, doar pe tine te iubesc!” sau „Pitulice nesătulă, nu mai ştiu cum să-ţi astâmpăr apetitul!”.

Leneşul. Pentru cei care prind doar TVR, leneşul e un mamifer din America de Sud care şi-a câştigat numele fiind capabil să stea nemişcat zile în şir pe aceeaşi creangă. Leneșii sunt animale de companie ideale pentru cuplurile fericite. În comparaţie cu lighioana asta trândavă, bărbatul va părea un adevărat titirez în gospodărie, chiar dacă stă toată ziulica în chiloţi şi cu berea în mână pe canapea. Singura grijă cu el este că tot la câteva zile este recomandat să-l împungi discret cu un băţ ca să te asiguri că e încă viu. Atenţie însă, trebuie să aştepţi până la o oră să deschidă ochii înainte să-l azvârli la ghenă.

Lama. Ca şi leneşul, lama provine tot din America de Sud, aşa că e bine să le cumperi la pachet, ca să nu faci două drumuri. Pentru cei care locuiesc în oraşe cu grădini zoologice care au doar găini, capre şi oi, lama seamănă cu o cămilă necocoşată. Cea mai principală calitate a lamei este aceea că scuipă mai ceva ca un fotbalist cocalar, făcând-o animalul de companie preferat al celor cu probleme la glandele salivare. Montată în geam, lama e perfect capabilă să scuipe în cap toţi trecătorii, eliberându-te de o sarcină consumatoare de timp şi energie. Iar dacă izbuteşti să o dresezi să-şi arunce şi balega în strada, nici nu mai e nevoie să-ţi arunci covoarele la două zile sau să te muţi de acasă. Plus că dacă reuşeşti să o cobori seara cu liftul, îţi vei umili toţi vecinii la şedinţele de scuipat din faţa blocului.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 730

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *