După o mică mansardare, un bloc de nefamiliști cu 4 etaje din Caracal a devenit cea mai înaltă clădire din Europa

mansardare bloc

Stupoare la filiala Guinness Book of Records din Caracal! Oficialii de la Cartea Recordurilor au omologat un amărât de bloc de nefamiliști cu 4 etaje drept cea mai înaltă clădire din Europa. Asta după o mică lucrare de mansardare proiectată de arhitectul Tomiță Bârlog care a dublat numărul celor ce locuiesc la bloc în Caracal.

Profitând de faptul că blocul cu 4 etaje era ticsit cu nefamiliști săraci, mica firmă de construcții SC Mansardăm Tot SRL din Caracal a convins locatarii cu câte 10 lei de căciulă să-și dea acordul pentru mansardarea clădirii cu un etaj, două. La scurtă vreme după ce au băut banii, nefamiliștii s-au trezit cu încă 11 etaje de mansardă deasupra capetelor și cu o puzderie de noi vecini.

Pensionara octogenară Agata Cristea, detectiva din plăcere de la parter, a declarat cu voce tare, ca să o audă și Cei de Sus: “Eu am 12 clase, de la bun început am mirosit că ceva nu e în regulă cu această mansardare și i-am îndemnat pe toți vecinii să nu accepte cei 10 lei. Eu a fost musai să-i iau maică, că am pensia cea mai mică din bloc, de la Gostat. S-au lăcomit și și-au vândut sufletele ca Faust a lu’ Ghetuțe ăla. Din cauza lor, acum suferim cu toții. Lift nu avem, așa că ne bulucim câte 30-40 deodată pe scările de un metru lățime, de iese moarte de om. Unii dintre cei care stau la ultimele etaje și sunt mai nimurici de picioare nu au coborât deloc de când s-au mutat. Eu stau la parter, dar nu mă las și urc în fiecare zi până la etajul 15 să verific cum stă treaba și să fac notițe.

Din 400 de locatari organizați, doar primii 50 apucă apă caldă dimineața. Eu mă trezesc la 3 dimineața și las apa caldă să curgă până la ora 6, numai de-al dracu’, să-i pedepsesc. La ora 7 se termină apa caldă și atunci bat cu un ciocan în țevi în semn de protest, ca să audă și cei de la etajul 15. De altele nu mai vorbesc. Avem 5 șefi de scară și tot atâtea asociații de proprietari în bloc. Avem un singur tomberon, așa că zilnic se strânge un munte de gunoi în spatele blocului, chiar sub geamul meu, iar locatarii de la ultimele etaje aruncă mizeriile pe acoperișurilor blocurilor vecine. În casa scării nu mai ai loc să depozitezi lucrurile nefolositoare, nici să prăjești vinete pentru zacuscă, că sunt câteva duzini de biciclete legate cu lanț și e și plin de poște pe toți pereții de abia te strecori printre ele. Poștașul săracu’ a făcut torticolis la mână de la atâta vârât de corespondență. Degeaba locuim în cea mai înaltă clădire din Europa după mansardare, că e plină ochi de proști.”

Domnul Manole Meșter, patronul firmei care s-a ocupat de mansardare, se apără: “Dom’le, noi le-am explicat locatarilor că vom mansarda de cât material avem, iar cum Cornel a preparat un pic mai mult beton decât trebuia, ne-au ieșit 10 etaje în plus. Cei de la primărie au fost înțelegători pe bază de Kent și Amigo și ne-au dat autorizație S+P+4E+11M, așa că acum oamenii latră la lună. Am vrut să le pun și scârț pe bloc și să le fac lift la neserioșii ăștia, dar când am urcat pentru măsurători până la ultimul etaj mi s-a făcut așa o greață de înălțime și am coborât repede să nu vărsez.”

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 8186

nu fi zgârcă, dă şi altora

2 Comments

 1. boston-aneanul

  daca vrei ca sa nu-ti mai apara postarile cu inaltimi diferite in pagina, pune in stylesheet la article.grid-entry{ max-height: 300px;

  si la .grid-entry .attachment-post-thumbnail max-height: 200px; si te astept pe http://www.zengod.ro/

  Reply
  1. Ignatiu Ralea

   Ho ma! M-ai omorat cu reclama ta. Iti ajunge cat ai. Succes cu site-ul ala

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *