9 consecinţe ale montării Marelui Gard Unguresc la graniţa cu România

gard

Ungurii se bucură acum că au o ţară mică şi uşor de îngrădit. Inspiraţi de Marele Zid pe care l-au admirat acum 1500 de ani, când treceau agale pe lângă China, maghiarii înalţă Marele Gard Unguresc anti-refugiaţi la graniţa cu România, fără a se gândi la următoarele consecinţe:

1. Pentru că scopul lor este de a furniza doctori pentru Occident, facultăţile de medicină din România au introdus o nouă materie obligatorie: Săritura cu Prăjina. De acum, pacienţii din spitalele vestice vor fi trataţi de nişte atleţi desăvârşiţi.

2. Atraşi de coada irezistibilă formată de refugiaţi de-a lungul gardului, mii de pensionari români cu plase de rafie vor fi izgoniţi zilnic de către grăniceri.

3. Sălajul va deveni cel mai bogat judeţ al ţării, datorită revigorării industriei sârmei prin exportul masiv către Ungaria. FC Armătura Zalău va promova în prima ligă şi va avea milioane de suporteri de când erau mici.

4. Salamul unguresc şi cârnaţii de Csabai vor fi produse sub formă de romb, pentru a fi exportate mai uşor prin ochiurile gardului.

5. Romii colecţionari de fier vechi din Ardeal vor deveni cei mai înfocaţi apărători ai drepturilor omului şi cei mai înverşunaţi duşmani ai gardului. Luând ca exemplu căderea zidului Berlinului, romii vor face pelerinaje zilnice la graniţă, de unde se vor întoarce cu bucăţi de gard drept suveniruri. Sălajul va deveni şi mai bogat.

6. Multe ocupaţii tradiţionale din Ardeal vor înflori în această perioadă. Tot mai mulţi părinţi îşi vor îndruma odraslele să devină călăuze în loc de avocaţi sau economişti.

7. Dacă maghiarii sunt paranoici şi continuă cu îngrăditul, Ungaria va intra în Cartea Recordurilor drept cea mai mare rezervaţie naturală de oameni din lume.

8. Inspiraţi de verişorii lor, maghiarii din Covasna şi Harghita visează la mult râvnita autonomie şi înalţă un gard în jurul Ţării Secuieşti. 20 de milioane de voluntari români îi ajută dezinteresat să monteze gardul mai repede.

9. Cu puţin antrenament la 100 de metri garduri, Gabriela Szabo va fi singura româncă care-şi va putea continua nestingherită cumpărăturile săptămânale în Ungaria.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 3335

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *