Doi husari confundați de bucureșteni cu parada irlandeză de Saint Patrick’s Day

Saint Patrick's Day

Ieri 17 martie, locuitorii capitalei au crezut că au în față numeroasa comunitate irlandeză din România și că asistă la parada organizată cu ocazia sărbătorii Saint Patrick’s Day – sfântul patron al Irlandei. Abia spre sfârșitul zilei autoritățile s-au dumirit că era vorba de doi cetățeni de etnie maghiară costumați în husari care nu s-au trezit încă din euforie de pe 15 martie, ziua ungurilor de pretutindeni.

Protejat de un efectiv sporit de poliție, alaiul celor doi “irlandezi“ a paralizat toată circulația din centrul capitalei, unde aceștia și-au manifestat foarte zgomotos și alcoolizat bucuria. Bucureștenii care cunosc geografie i-au putut recunoaște ușor pe “irlandezi“ după costumațiile pe bază de verde, după limba necunoscută și guturală în care chiuiau când se băteau pe cizme mai ceva ca Michael Flatley și după damful puternic de tării consumate.

Târziu spre seară, un polițist a recunoscut chipurile celor doi petrecăreți într-un anunț prin care mama husarilor i-a dat dispăruți: “Pierdut doi copil mare pe 15 martie în gară la Sfîntu Georghe, cu nume Loioș și Pitiurco. Trăsături: îmbrăcat în husar verde la ei, cu țițo nodrag roșu pe picior, cu frumos mustață și doi cal îngrijit.” Nimeni nu știe cum s-au rătăcit cei doi prin țară și cum de au sfârșit tocmai în capitală. Totuși, CFR Călători a dat de înțeles că a găsit doi cai înghesuiți într-un compartiment de clasa II în trenul personal Sf. Gheorghe-București.

Irlandezii și ungurii nu au fost singurele minorități implicate în confuzia generală de ieri. Gelos pe succesul paradei “irlandeze” de Saint Patrick’s Day, reprezentantul minorităților sexuale din România – domnul Fănuș Conopidă – a promis solemn: “într-o bună zi vom face și noi atâta tam-tam la Pride Parade, nu ne lăsăm noi la irlandezii ăștia, chiar dacă au fost costumați mai fistichiu și decât noi”.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 238

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *