Top 5 destinaţii exotice pentru o vacanţă ieftină de vis

vacanta ieftina

Dacă ai un buget limitat pentru concediu anul acesta şi nu eşti vreun mare mofturos, îţi dăm 5 ponturi de destinaţii pentru o vacanţă ieftină. Nu mai trebuie să te împrumuţi ca să mergi la mare. Iată topul nostru mai jos:

1. Insula Robinson Crusoe. Situată lângă Chile, insula este o destinaţie foarte populară pentru naufragiaţi, unde nici măcar nu poţi cheltui bani pentru că moneda locală este osciorul. Soluția perfectă pentru o vacanță ieftină! Deşi înţesată de triburi canibale, nu trebuie să vă fie frică: aceştia nu au consumat niciodată români. E drept că aţi fi şi primul conaţional care o vizitează, dar este cunoscut faptul că în general străinii nu prea înghit românii.

Dacă totuşi observaţi că băştinaşii vă cântăresc în repetate rânduri, vă freacă insistent cu mirodenii sau vă invită să înotaţi într-o căldare care seamănă izbitor cu o oală uriaşă, încercaţi să vă retrageţi tiptil. Sau întrebaţi de un consătean de culoare pe nume Vineri, el ar putea să vă ajute. Dacă soacra vă însoţeşte ca în fiecare an, pentru a se asigura că cineva vă ruinează concediul, puteţi să o lăsaţi acolo să se împrietenească cu localnicii.

2. Alaska. Foarte potrivită pentru cei sătui de caniculă, Alaska e un tărâm de basm unde poţi petrece o vacanţă ieftină de vis fără nici un leu practic. Tot ce ai nevoie este să-ţi iei cu tine un cort pe care ar fi bine să-l termoizolezi cu scârţ, o undiţă sau un harpon şi ceva arme cu care să te aperi de jivine. Este indicat ca în prealabil să-ţi înscrii familia la un curs de supravieţuire sau măcar să memoraţi toate emisiunile lui Bear Grylls.

După ce aţi învăţat cum se mănâncă corect o râmă sau cum să-ţi faci nevoile în natură la -30 de grade fără să-ţi degere părţile esenţiale, puteţi începe aventura. Totuşi, nu uita că în Alaska nu ai voie să-ţi faci selfie cu urşii, iar hrana e foarte proaspătă, ba chiar vie, aşa că trebuie să ţi-o procuri singur. Dar e gratis. Şi nu trebuie să te sperii, dar ar fi de bun simţ să-ţi scrii testamentul înainte.

3. Noua Zeelandă. Foarte populară după ce trilogia Lord of the Rings a fost filmată aici, Noua Zeelandă poate fi una dintre cele mai potrivite destinaţii pentru o vacanţă ieftină. Pentru a nu umbla la portofel însă, trebuie să ne urmezi întocmai sfaturile. Cum aterizezi acolo, iei un autocar spre locaţia filmărilor, unde turiştii pot vizita sătucul cu casele de hobbiţi.

Când se întoarce ghidul cu spatele, te furişezi cu familia în casa lui Bilbo Baggins şi rămâneţi aici incognito pe perioada sejurului, fără nici o cheltuială. Încercaţi totuşi să umblaţi doar în genunchi, ca să treceţi drept hobbiţi dacă vă zăreşte cineva. A, şi nu deschideţi uşa nimănui, mai ales lui Gandalf, că ţicnitul ăla bătrân o să vă trambaleze prin Mordor şi alte locuri pe care nu vreţi să le vedeţi.

4. Congo. O ţară exotică din centrul Africii, cu ieşire la Atlantic, Congo a fost leagănul copilăriei lui Tarzan. O ocazie unică în viaţă să refaceţi traseul lui Tarzan prin jungla deasă, colcăind de lei, şerpi, maimuţe uriaşe şi din nou canibali. Însă fiţi fără griji, dacă aţi scăpat negătit din Insula Robinson Crusoe, veţi scăpa teafăr şi din Congo.

Bani nu vă trebuie nici aici, dar este recomandat să căraţi cu voi circa 2 tone de banane şi 3 de carne, pentru a ţine îndestulate sutele de animale care vă vor însoţi la mică distanţă pe toată perioada sejurului prin junglă. A, şi nu carecumva să încercaţi să vă tăiaţi unghiile cu maceta; o mână fără degete e o mână moartă în junglă.

5. Groapa Marianelor. Cunoscută ca fiind cea mai adâncă piscină naturală din lume, Groapa Marianelor este un loc drăguţ, romantic şi foarte puţin frecventat de turişti, situat convenabil în largul Oceanului Pacific. Dacă vă întoarceţi din Noua Zeelandă, e foarte uşor să ajungeţi aici, trebuie doar să săriţi din vapor pe la jumătatea drumului spre Asia.

Avantajul este că aici nu există salvamari care să vă scoată cu forţa din apă, aşa că tu şi familia ta puteţi face pipi în apă şi vă puteţi bălăci şi hârjoni în ocean pe toată perioada vacanţei. Nici nu prea aveţi de ales, că uscatul e la o distanţă astronomică. Vă promitem că veţi deveni experţi în plută şi călcatul apei, dar şi în recunoaşterea tuturor speciilor de rechini şi identificarea celor mai periculoşi. O adevăraţă lecţie în natură!

Vă urăm un concediu plăcut şi mult, mult noroc!

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 519

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *