Refuzat de festivalul UNTOLD, DJ Bobi înnebuneşte satele

UNTOLD

Reprofilat din mecanic de utilaje agricole, DJ Bobi face furori prin satele româneşti, însă a fost refuzat de organizatorii festivalului UNTOLD din Cluj. Motivele par cusute cu aţă albă: frecangii de discuri David Guetta şi Armin van Buuren susţin că DJ Bobi trăzneşte a bălegar, are unghiile negre şi un sacou cu molii.

Bobiţă Trântorean, pe numele său de scenă DJ Bobi, a fost la origini mecanic de utilaje agricole în comuna Sincopa de Jos. Tot satul îl ştia drept un ins foarte trândav, căruia îi displăcea nespus munca, mai ales cea în câmp. Ca orice leneş de cursă lungă şi pentru că nu avea acces la internet ca să devină blogger (şi între noi fie vorba, era şi niţel cam analfabet pentru asta), Bobiţă şi-a descoperit vocaţia de DJ.

Din întâmplare, pentru că i-a rămas blocat televizorul pe MTV vreo două săptămâni, de i se făcu capul cât o baniţă de la atâta upţi upţi. De aici şi până la a-şi încropi propriul său pupitru de DJ a fost cale scurtă. Înarmat cu un flex, un circular şi alte câteva foste piese de tractor şi combină, greu de identificat, DJ Bobi şi-a început seria concertelor de muzică electronică (bine, mai mult electrică) prin satele dimprejur.

Muzica sa a prins imediat la publicul băstinaş, care se regăsea în sunetele familiare din gospodărie: tăiatul lemnelor la circular, dărălitul cocenilor de porumb, călcatul pisicii pe coadă sau ambalatul motorului de tractor. La fiecare final de concert, majoritatea organizate în curţile fostelor CAP-uri, ţăranii îl răsplăteau pe electrizantul DJ Bobi cu ouă, brânză, găini şi alte bunătăţi azvârlite pe scenă. Mai nou, DJ Bobi a făcut echipă cu maestrul Fărâmiță Lambriu, singurul cântăreţ la joagăr din lume, dând naştere primului duet etno-techno din România.

Acum o săptămână, DJ Bobi s-a înscris pentru line-up-ul festivalului UNTOLD din Cluj, însă ceilalţi DJ nu l-au acceptat, probabil din gelozie: “Nişte ţărani, David Gheată ăla şi Armean a lu’ Bourean, că m-am şi supărat pe ei. Le-am arătat un video cu mine în concert şi s-au speriat văzând mulţimea în delir când plimbam flexul pe un cocean de porumb, de săreau scântei şi popcorn din el. Au bâiguit ei ceva în engleză de nu i-am înţeles, sigur mi-au zis ceva de mamă. Păcat, că eram singurul DJ autohton la UNTOLD pe stilul electro agroindustrial minimal.”

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 716

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *