Rețete afaceri la cheie: Ferma de spaghete

ferma spaghete

Tot mai mulţi tineri investesc în ferme de spaghete în mediul rural, mizând pe profiturile fabuloase pe care le aduc celebrele paste, ale căror preţ creşte constant, de la an la an. Reţeta acestei afaceri la cheie este simplă, iar cererea de spaghete pe piaţa externă este enormă, italienii cumpărând tiruri întregi în toamnă, când acestea se coc.

Spaghetti Tree sau arborele de spaghete este o specie arboricolă plăcută, care se adaptează foarte uşor la clima românească. Mai mulţi tineri întorşi din Italia cu spirit antreprenorial au decis să parieze pe livezile cu arbori de spaghete, după ce şi-au închis fermele de vipere, struţi, cincila sau ciuperci bolunde. Pariul a fost cel corect, iar toamna aceasta vor culege roadele muncii de peste an. Seceta şi ploaia au ajutat foarte mult cultura de spaghete, astfel că în octombrie fermierii se vor bucura de pomi doldora de chiorchini mari şi frumoşi de spaghete.

Mitra Măciucă, o tânără ţărancă din comuna Nespălaţii din Luncă, a împărtăşit experienţa ei cu ferma: “Io ai ritornato de la Italia dopo două luni solo con 5000 de euro, cu care am cumpărat 100 de puieţi de la un furnizore serioso din Sicilia. Am plantat… como se dice la Romania… pomii, am pus aqua şi au crescut grande, acuma îi verific zilnic să văd când dau mugurii de spaghetti.” Tinerii întreprinzători se declară încântaţi de investiţie şi plănuiesc să ţină o mică parte din recoltă pentru consumul propriu, iar restul să o plaseze la restaurante cu specific italian şi la supermarketuri.

Contactat de reporteri, furnizorul serios de puieţi din Sicilia – Don Maccarone, s-a declarat mulţumit de colaborările cu fermierii români, susţinând că aceştia au fost foarte uşor de convins să investească în ferme de spaghete. Totuşi, Don Maccarone îi sfătuieşte pe fermieri să nu se grăbească să recolteze pastele până în octombrie, când dă puţin frigul, aceasta fiind perioada propice pentru spaghetele al dente.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 422

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *