Purtaţi şosete la sandale! Un nebun cu o unghieră terorizează sătmărenii

sandale ciorapi

Un nebun înarmat cu o unghieră profită de faptul că în Satu Mare majoritatea locuitorilor poartă sandale. Acesta îşi atacă fulgerător victimele, le taie câteva unghii de la picioare şi fuge cu ele înainte ca bieţii sătmăreni, ca buni ardeleni ce sunt, să apuce să reacţioneze.

Întreaga tevatură a început acum două săptămâni, când canicula şi prostul gust i-a convins pe cei mai mulţi dintre sătmăreni să renunţe la orice pretenţii estetice şi să adopte sandalele ca mijloc de transport. Satu Mare este un fel de oraş cu o singură stradă şi blocuri cu trei etaje, iar sătmărenii sunt un fel de orăşeni neadaptaţi, care încă aruncă maţele de la găină pe geam şi leşină când văd tramvaiul.

Nebunul, pe numele său Trăienuţ Totobaniţă, a fost semnalat întâi în parcul municipal, unde i-a uşurat de unghiile de la picioare pe mai mulţi pensionari care băteau crucea pe bănci. Probabil că invazia sandalelor şi, implicit, a degetelor cu unghii negre, l-a adus în pragul nebuniei pe împricinat, determinându-l să treacă la fapte.

Iată ce a declarat una din primele sale victime, septagenarul Anghel Rugină, la scurt timp după sălbaticul atac care l-a lăsat fără unghii la picioare: “Tocmai anunţasem un 20 şi mă sfădeam cu nea Peştaloţiu, care m-a făcut cap de lemn. Am simţit aşa, ca o furnicătură pe la ţurloaie, dar nu i-am dat atenţie, că eram preocupat să rup cărţile de nervi. Când m-am dezmeticit, mi-am văzut piciorul mutilat, cu unghiile amputate. Am simţit că mor. Şi unghia mare mi-a pocicălit-o zevzecul ăsta. Aia galbenă, cu panariţiu, de o lăsasem să crească frumos, ca o gheară, şi o foloseam mereu să râcâi pământul cu ea când zăream ceva interesant aruncat pe jos. Mi-am ridicat privirea înlăcrimată şi l-am văzut pe nebun cu o unghieră mare în mână, chicotind şi fugind în zig-zag prin parc.”

Poliţia locală este încă în căutarea suspectului şi a făcut public profilul psihologic al acestuia. Se pare că Criminalul cu Unghieră, cum a fost poreclit între timp, îşi alege victimele doar din rândul sătmărenilor de etnie română. Poliţia îi sfătuieşte pe aceştia să adopte ţinuta consătenilor de etnie maghiară, cu ciorapi protectori pe sub sandale. (foto: grup de sătmăreni fericiţi de etnie maghiară, sfidători la adresa Criminalului cu Unghieră, de la adăpostul şosetelor)

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 812

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *