Cel mai vechi hominid descoperit până acum de paleoantropologi a fost Australopitecul, care a trăit acum 4 milioane de ani în Africa. Dacă până mai ieri se credea că acesta a fost veriga lipsă dintre maimuță și primul cât-de-cât om în lanțul evoluției noastre, un grup de cercetători serioși din Boemia au dat accidental într-un birt din satul Ialomița peste un hominid care pare să se tragă direct din maimuță.
Savanții boemi efectuau în satul Ialomița un amplu studiu cu privire la lanțul cauzalității între lene, prostie și sărăcie, când au dat nas în nas cu un hominid care servea solitar un 150 de rom în birt. De la prima ocheadă, văzându-i aerul de cimpanzeu și privirea lipsită de orice urmă de inteligență umană, cercetătorii și-au dat seama că au în față cea mai mare descoperire a mileniului: veriga lipsă și totodată primul pitecantrop în viață, cu gene direct din maimuță.
Nu se știe cum a fost posibil ca înaintașii hominidului Aurel Tulburel să se amestece cu mai evoluații homo erectus și homo sapiens (mai rari în arealul Ialomița, ce-i drept), păstrându-și totuși intact puternicul ADN de maimuță. Cea mai plauzibilă ipoteză este că aceștia s-au reprodus endogam, în interiorul speciei, motiv pentru care și arată cum arată. Cercetătorii boemi i-au luat pe loc lui Aurel o mostră de ADN, iar după ce au îndepărtat cu greu alcoolul din ea au constatat că se potrivea 99.99% cu ADN-ul de cimpanzeu, având în plus doar gena suptului.
Paleoantropologul Mangio Carpigiani și-a expus teoria: “Acum circa 8 milioane de ani, undeva în Africa Ecuatorială, un cimpanzeu a mâncat fructe fermentate, a intrat în stare de ebrietate și a căzut din copac. Beat mango, probabil că a zăcut la sol ceva vreme, iar când s-a trezit a consumat iar fructe fermentate de pe jos, și tot așa până a uitat cu desăvârșire cum se urcă înapoi în copac. Credem cu tărie că urmașul acestui cimpanzeu este strămoșul direct al hominidului Aurel, ambii născuți cu gena suptului, și deci putem afirma că nea Tulburel este o fosilă vie. Noua specie descoperită este veriga lipsă care lipsea din lanțul evoluției umane și am botezat-o sugestiv homo drojdierus. Nu știm exact cum a migrat din Africa în Europa și până în arealul Ialomița acum milioane de ani, dar cel mai probabil a venit atras de mirosul puternic de corcodușe fermentate.”
Griguță Antipa-Ticu, moștenitor al unui important muzeu din capitală, nu este convins de teoria savanților boemi: “L-am văzut cu ochii mei pe hominidul Aurel, beat în mediul său natural din satul Ialomița și vă spun cu mâna pe inimă că nu pare veriga lipsă. Am văzut pitecantropi și mai involuați în satele din Moldova, precum Botoșaniul. Dacă am continua studiile, sigur am descoperi un strămoș și mai vechi al acestora, din care au evoluat ulterior și maimuțele.”
umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea
Views: 253