Te-ai săturat de aer curat în casă? Vrei 3 metri pătraţi în plus la apartament? Înseamnă că te-ai decis să intri în rând cu lumea bună şi să-ţi închizi balconul la bloc. Balconul nu se închide însă oricum, trebuie respectate câteva reguli până acum nescrise:
Designul. Nu care cumva să faci greşeala de a tocmi un arhitect sau un designer de interioare pentru o închidere de balcon! Închisul balconului este o treabă intimă, care îţi reflectă personalitatea şi valorile. Lasă-ţi imaginaţia liberă şi pune la lucru toate cunoştinţele acumulate în cele 4 clase absolvite. Nu pune planul pe hârtie, te va încurca la cele 30 de modificări din mers. Răzgândeşte-te des, e frumos să fii surprins la final de rezultat.
Originalitatea. Fii fantezist! Balconul ideal este cel strident, care iese în evidenţă faţă de restul blocului şi al cartierului. Lasă-te inspirat de modele deja verificate precum Taj Mahal, Castelul Peleş sau Disneyland. Dacă izbuteşti să incluzi elemente din fiecare, e şi mai bine. Doar aşa ai şanse să ajungă poza cu balconul tău pe internet.
Dimensiunea. Chichineţele sunt pentru oameni mici. Go big! Nu te lăsa intimidat de cei 2 metri pătraţi disponibili, cu puţină determinare poţi ajunge lejer la 20 de metri pătraţi. Blocul de vizavi şi cerul sunt singurele limite. Pregăteşte multă gresie.
Stilul. Este unanim acceptat că stilul kitsch eclectic întârziat este cel mai potrivit pentru balcoanele de lux. Printre elementele obligatorii care reflectă acest stil plăcut ochiului se numără: balustrada de ghips care imită marmura, turnuleţe elegante, minimum 3 arcade diferite, ferestre de termopan alb, 2 aparate de aer condiţionat şi o puzderie de statuete naive cu heruvimi şi căpăţâni de lei.
Culoarea. Singularul e greşit. Alege-ţi doi’şpe culori preferate, adaugă-le şi pe cele nepreferate, şi foloseşte-le pe toate. Nu degeaba păunul este considerat cea mai frumoasă pasăre; are toate culorile pământului. Cui nu-i place curcubeul? Urmăreşte trecătorii pe stradă: dacă fac crize de epilepsie când trec pe lângă balconul tău, înseamnă că e suficient de multicolor. Dacă nu, mai dă cu nişte verde neon şi roz ciclamen prin locurile esenţiale.
Funcţionalitatea. Aici ai mai multe opţiuni, în funcţie de nevoile casei şi de nivelul tău de IQ. Poţi muta aragazul şi frigiderul în balcon şi obţii o bucătărie de neam prost. Sau dai jos peretele şi vei avea o sufragerie mai mare, călduroasă vara şi răcoroasă iarna. Ori pur şi simplu îi menţii funcţionalitatea anterioară şi continui să depozitezi aici tot ceea ce nu te înduri să duci la ghenă.
umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea
Views: 4053
4837ie