Fabrica Xiangbong din Ilfov în faliment după o defecţiune la matriţa de turnat şlapi

slapi

România în doliu! Fabrica chinezească Xiangbong, cel mai mare angajator din Ilfov, este în pericol de faliment după ce matriţa de turnat şlapi s-a defectat. Peste 2 români sunt în pragul şomajului, iar alte 10 milioane vor fi privaţi de eleganţa unui şlap de gumă asortat la treling, costum sau pantaloni scurţi.

România este ţara cu cel mai mare consum de şlapi, cunoscuţi în popor şi sub denumirea de şclapi, purtaţi fără discriminare şi simţ al esteticului de politicieni, sportivi, cocalari, IT-işti, unguri, popi, ţărani sau orăşeni. Se pare că ar exista chiar discuţii la nivelul Academiei Române pentru a include oficial şlapul în portul tradiţional românesc.

Firma Xiangbong este cel mai mare producător de cauciuc din China, iar cel mai important punct de desfacere îl au în România, unde de altfel au şi deschis o fabrică de şlapi, prezervative şi gume de borcan la Ilfov. Tze Ca Kat, patronul chinezesc al fabricii (foto: patronul Tze Ca Kat în vremurile bune când fabrica duduia, numărându-şi teancurile de fengshui, banii chinezeşti) dă vina pe angajatul său Trăienuţ Fruntelată, sculer-matriţer care în ciuda numelui, este un tip foarte idiot. Se pare că individul Fruntelată făcea parte dintr-o grupare de cocalari, iar la presiunea anturajului Trăienuţ a încercat să toarne noaptea şlapi personalizaţi pentru acoliţii săi.

În momentul în care a modificat matriţa pentru a ştanţa Adibas în loc de Xiangbong pe şlapi, aceasta a cedat în bunul spirit al lucrului chinezesc prost făcut. Speriat, Trăienuţ a şters-o cu cei doi saci de şlapi Puna şi Miki pe care apucase să-i toarne şi de atunci e de negăsit. Patronul Tze Ca Kat speră ca totuşi fabrica să reziste câteva zile cu stocul de 5 milioane de perechi de şlapi produşi în ultima săptămână, iar între timp să sosească vaporul din China cu matriţa nouă.

ACR – Asociaţia Cocalarilor din România s-a declarat devastată într-un comunicat de presă emis azi: “Nui posibil ceea se întâmplă în rOmânia. Statul român n-u trebuia să permită monopostul fabricii Xiangodongobong asupra la producţia de şclapi. Cum ne m-ai ducem în costum la o nuntă acum? Semnat irizibil, prejedinte ACR Neluţu Ciucazău”. Dependenţii de şlapi din România au fost nevoiţi să se orienteze spre piaţa externă, procurându-şi şlapi de piele din Ungaria, însă aceştia nu sunt la fel de eleganţi ca cei autohtoni turnaţi din gumă şi, în plus, trebuie purtaţi cu ciorapi (foto medalion: şlapii surogat la modă în Ungaria).

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 1373

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *