În sfârșit, România pe primul loc în clasamentul golgheterilor

clasament golgheteri

Gata cu ghinioanele, România și-a recâștigat strălucirea de altădată în fotbal și anunță de pe acum o dominare copioasă a scenei fotbalistice mondiale în următorii ani. Un clasament al golgheterilor situează România pe un nesperat loc fruntaș, luând fața unor mult mai titrate națiuni precum Brazilia, Argentina sau Germania.

Directorul pe teme sportive al Federației Române de Fotbal, Al. Bitru, a explicat în cadrul unei conferințe de presă cum a fost posibilă atingerea acestei performanțe istorice: “Este meritul exclusiv al specialiștilor din cadrul FRF și, în general, al celor din fotbalul românesc, atât de blamat de către necunoscători. Așa că, ciocu’ mic români! ”. În clasamentul FIFA prezentat de Al. Bitru jurnaliștilor prezenți, campionatul românesc de fotbal ocupă prima poziție la numărul de goluri turcești marcate în campionatul intern, dar și în confruntările europene, cu un raport covârșitor de 2.637 de goluri în plasa laterală față de doar 186 de goluri în plasă, și asta doar în ultimul sezon.

În clasamentul individual, primii 120 de golgheteri turcești sunt toți fotbaliști români, cu o acuratețe impresionantă de 99% în nimerirea plasei laterale la fiecare șut spre poartă. FIFA a alcătuit și un dreamteam, un prim 11 ideal al golgheterilor turcești, dominat de nume sonore ale fotbalului românesc: Bogdan Stancu, Cristi Tănase, Gabriel Torje sau Ciprian Marica.

Întrebat de mass media care este explicația acestui succes inexplicabil, Al. Bitru a subliniat meritul total al FRF prin înființarea unei rețele naționale de centre de juniori specializate în goluri turcești. Invitat de onoare al galei, ca lider autoritar al acestui clasament, prolificul atacant Bogdan Stancu (foto: momentul marcării unui important gol turcesc care a asigurat victoria echipei sale) a mulțumit fostelor echipe și antrenori care l-au format în timp și a explicat rețeta succesului:

“Fiecare atacant din România poate fi în locul meu cu puțină voință și antrenament. Nu pot să explic exact ceea ce fac pe teren, dar în general încerc să nu îmi ridic privirea din gazon, alerg în cerc pentru a deruta adversarii și coechipierii și când ajung cu mingea la picior la linia de la capătul terenului șutez cu sete spre plasă. De obicei îmi iese această schemă tot timpul, din 10 șuturi 9 reușesc să cadrez în plasa laterală și cam unul în tribună. Probabil aceste calități m-au și recomandat pentru transferul în Turcia, în patria golurilor turcești cum ar veni. Suporterilor turci le-am devenit drag de la început, după primele goluri marcate și de aici m-am și ales cu porecla Rahat, o fină delicatesă turcească. Nu vreau să îmi dezamăgesc fanii care au încredere în mine și le promit că voi continua să marchez goluri turcești pe bandă”.

Ana Maria Prodan, specializată în impresariat de golgheteri turcești, a mărturisit că “toate cluburile din Europa își doresc golgheteri turcești români, pentru că aceștia pun o presiune insuportabilă pe portarii adverși, care nu știu niciodată când se va scutura plasa laterală la un șut violent și vor fi nevoiți să meargă în spatele porții iar după minge”.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 194

nu fi zgârcă, dă şi altora

1 Comment

  1. Jais

    cata corpu atletic are stancu asta

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *