Insulele Feroe angajează 4.000 de români pe post de delfini la carnavalul lor anual

Insulele Feroe

Veste bună pentru românii care vor să-și încerce norocul în Insulele Feroe: micul stat scandinav caută români serioși pentru a ocupa 4.000 de posturi de delfini în cadrul carnavalului anual Dolphin Massacre. Norocoșii angajați vor primi 7.500 de euro pe zi, plus bonusuri în funcție de performanță și asigurare dentară.

Visul puținilor români rămași în țară dar și al celor din diaspora încă nerealizați este pe cale să se împlinească. Regele pescar al Insulelor Feroe, pe numele său Erik Celvanat, promite salarii indecente românilor care sunt gata să lase mândria deoparte și să se înhame la munca de jos. Jos însemnând sub nivelul mării. 4.000 de costume de delfin așteaptă să fie îmbrăcate de candidații selectați, pentru a fi purtate cu mare fast în cadrul festivalului anual Dolphin Massacre.

După un training sumar în materie de înot, românii-delfini vor eliberați în largul mării de pe bordul vasului goeletă Valhalla și vor trebui să facă concurs cine înoată primul până în micuțul golf primitor de pe coasta Insulelor Feroe. Aici, câștigătorii cursei vor fi întâmpinați cu căldură, harpoane și căngi de oamenii locului, măcelari de pești din tată-n fiu, și vor fi inițiați în tradițiile locale.

Naturalistul de origine română Griguță Antipathik avertizează însă românii dornici de câștiguri facile că angajările se fac doar pentru că Insulele Feroe se confruntă cu o criza teribilă de delfini, aceștia preferând să ocolească înot jumate de glob decât să mai treacă prin dreptul insulelor. Mai mult, oferta a fost făcută special pentru români și din dorința de răzbunare a feroezilor pentru cruntele bătăi administrate de naționala României la fotbal de-a lungul timpului.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 494

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *