Teroare în Sfântu Gheorghe. O bandă de ochelariști certați cu legea se încruntă urât la trecători

Sfântu Gheorghe

O bandă de miopi agresivi a terorizat ieri pașnicii cetățeni ieșiti la plimbare în centrul orașului Sfântu Gheorghe, aruncându-le încruntături groaznice și strigând foarte gutural și amenințător către trecători.

Sesizată de cetățeni, poliția locală din Sfântu Gheorge a amplasat un cordon de securitate în spatele grupului necivilizat de miopi, însă aceștia au continuat să semene panică minute bune printre bieții covăsneni. Întreaga circulație din oraș a fost dată peste cap, formându-se un ambuteiaj cu peste trei mașini.

Cei 7 miopi nu s-au oprit aici și și-au continuat cavalcada nebunească prin liniștita urbe, intrând în magazine și instituții și țipând dezarticulat și aranjându-și furioși ochelarii pe nas. Speriați de proverbiala agresivitate a miopilor în general, populația luat-o la goană, refugiindu-se care pe unde. Calmul s-a reașternut peste Sfântu Georghe abia spre ceas de seară, când, sleiți probabil de atâtea violențe comise, banda de miopi s-a retras într-un autocar cu turiști chinezi.

Contactat de presă, sociologul localnic Adrian Sfătos a explicat turbulențele sociale de la Sfântu George: “Deși miopii sunt o categorie socială renumită pentru agresivitatea ostentativă, altele sunt cauzele care au declanșat fenomenul de la Sfântu Gheroghe. Banda de ochelariști era de fapt un grup de turiști chinezi care încercau să obțină informații despre oraș de la trecători, însă fiind mai asiatici de felul lor și cam primii turiști de pe aici, localnicii s-au simțit amenințați de căutătura lor încruntată și de limba lor necunoscută. Localnicii maghiari au crezut că miopii le vorbesc în românește și de aceea nu-i înțeleg, iar românii viceversa. Am scăpat ca prin minune de un conflict interetnic”.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 211

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *