Taurii spanioli din cursele de la Pamplona înlocuiți cu unicorni de România

tauri Pamplona unicorni

La presiunea Comisiei Europene, parlamentul spaniol pregătește în aceste zile un pachet de legi care va interzice desfășurarea curselor cu tauri de pe străzile Pamplonei, eveniment care atrage anual milioane de turiști tembeli pasionați de spitalizare.

Autoritățile locale din Pamplona, speriate de perspectiva pierderii singurei surse de venit a orășelului spaniol, au acceptat în disperare de cauză oferta venită din partea unei ferme românești de unicorni din Strehaia.

Reporterul nostru s-a deplasat la ferma de la Strehaia (foto), unde a obținut un interviu cu proprietarul acestei afaceri, domnul Buridan Geambașu (foto medalion). “Ferma noastră de unicorni se întinde pe o suprafață generoasă de 0.2 hectare de sufragerie, pe locul unde a funcționat până mai deunăzi ferma noastră de cai. Dacă am auzit de necazul spaniolilor, am zis să ne orientăm spre export și le-am făcut oferta de unicorni, că oricum nu înregistram venituri mari din vânzarea și service-ul cailor pe plan local.

Acte și birocrație mai puțină, că nu se cere nici o autorizație pentru zootehnia cu unicorni. Pentru că timpul era prea scurt și trebuia să expediem azi primul lot de unicorni în Pamplona, nu am mai putut aștepta răspunsul potențialilor noștri furnizori din America și am decis să onorăm comanda cu materialul care-l aveam aici. Am angajat doi meșteri cu experiență, care au montat cu dibluri și aracet pe căpățâna gloabelor de le aveam deja câte o minunăție de corn fasonat din lemn de mesteacăn.

A ieșit o nebunie, cred că arată mai bine decât unicornii adevărați și avantajul e că fiind din lemn, cornul nostru nici nu doare așa tare când rupe nădragii turiștilor. Așa că am trimis la Pamplona primii șasă unicorni frumoși, iar dacă furnizorii noștri nu se grăbesc, mai dau drumul la un lot. Ce să faci dom’le, musai să improvizezi ca să reziști pe piață, facem orice, vindem și pegași dacă trebuie.”

Succesul afacerii a fost însă dinamitat de declarațiile TV ale reputatului naturalist și mitolog Vasilică Basilisc, care a susținut sus și tare că nu există unicorni în România, ci doar inorogi și licorni.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 229

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *