Tarifele la înmormântare au crescut atât de mult încât pensionarii se abțin să moară

înmormântare tarife

Vești proaste pentru toată lumea. Tarifele la înmormântare au fost majorate în asemenea hal încât pensionarii români preferă să se abțină de la a mai muri. Astfel, funeraliile au devenit la ora actuală cel mai costisitor serviciu de lux din România, mai scump și decât masajul tailandez sau închiriatul unui iPhone nou.

Patriarhia ortodoxă s-a faultat singură și, pentru a strânge fondurile necesare reînnoirii parcului auto de BMW-uri cu Rolls Royce-uri, a majorat cu 300% taxele de înhumare. Speriați însă de prețurile mari, pensionarii români nu mai au curajul să dea colțul și așteaptă vremuri mai bune pentru a trece în lumea celor drepți, ținând regim și făcând sport între timp.

Costache Hailander, un octogenar care se abține să moară de circa două săptămâni, a îngăimat cu vocea pierită: “Așteptam momentul ăsta de ani buni și, când mi-a venit sorocul, canci! Am fost să-mi achit locul de veci, slujba de adio, coșciugul, crucea, popa cu crucea, corul de bocitoare, taxa de trecere în lumea ailaltă și ortul popii. Când am văzut totalul de achitat pentru înmormântare, mi-a stat inima-n piept și era să cad mort. Dar m-am abținut. De unde atâta avere?”.

Ca prim efect, pensionarii români au început să se bulucească în loterii, în dorința unui câștig peste noapte care să le permită să-și încheie socotelile cu lumea asta.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 163

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *