Contrar predicțiilor, astronomii români au observat azi o eclipsă totală de soare

eclipsă toală de soare

Deși astronomii autentici din Europa ne-au avertizat că pe teritoriul României va fi vizibilă azi doar o eclipsă parțială de soare, cercetătorii de la Observatorul Astronomic Român Mircea Eliade au demonstrat cu imagini surprinse prin telescop că am avut parte de o eclipsă totală (foto medalion: imagine cu eclipsa totală de soare surprinsă prin telescop).

Nu este pentru prima dată când savanții români îi contrazic pe confrații lor străini cu diplome în regulă. Maistrul-șef Prof. Dr. Ing. Astr. Nicu Lascu Pernicuș de la Observatorul Astronomic Român, amplasat neinspirat de la bun început în Defileul Jiului, a prezentat azi în presă punctul de vedere propriu: “Am văzut dimineață pe Google că s-a anunțat azi eclipsă parțială de soare. Imediat am mutat telescopul nostru dinspre plaja de nudiști de la Costinești spre soare și am rugat-o pe tanti Jeni să se cocoațe pe observator și să dea un pic cu cârpa pe lentile.

Pe la ora 10.30 ce să vezi, eclipsă totală de soare! Am deschis cu colegii o șampanie și am băgat Bonnie Tyler la casetofon, să sărbătorim reușita astronomiei românești în fața ignoranților colegi străini. Am și trimis deja pozele cu eclipsa totală la fraierii de la Observatorul Astronomic Nicolaus Copernicus din Polonia, rivalii noștri de moarte. Ne-au răspuns cu LOL și emoticoane care fac măscări. Ce să le faci, gelozia de breaslă!”.

Jurnaliștii prezenți la conferința de presă au abordat-o pe femeia de serviciu de la observator, care schimba fețe-fețe și încerca să se facă nevăzută într-un colț. Tanti Jeni le-a mărturisit gazetarilor cu jumătate de gură că nu a reușit în acea dimineață să clătească temeinic mopul cu care a șters în toalete înainte de a-l folosi la telescop.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 169

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *