Surpriză. După referendum, Grecia scoate un erou național de la naftalină pentru a purta negocierile cu UE

Hercule Merkel Grecia

Grecii vor să schimbe regulile jocului până la capăt. În urma referendumului, premierul grec Alexis Tsipras, dispunând acum de puterile absolute cu care a fost investit de popor, l-a invocat de urgență pe eroul național al Greciei – Hercule – pentru a purta negocierile cu UE de pe o poziție de forță.

Heracles, mai cunoscut nouă sub numele de Hercule, este eroul care a scos Grecia și Europa din căcat de câte ori câte un leu din Nemeea, o hidră din Lerna sau un taur din Creta au amenințat liniștea cetățenilor. Deși a fost tras pe linie moartă după îndeplinirea celor 12 munci, Hercule a fost reactivat azi pentru a duce la bun sfârșit cea de-a 13-a muncă a sa, ultima și cea mai imposibilă: îmblânzirea scorpiei din ținutul germanic. Ceea ce l-a recomandat pentru acest job a fost experiența sa în tratativele cu amazoanele și cu Cerberus.

Totul face parte din planul extrem de convingător și bine pus la punct de premierul Alexis Tsipras, reputat expert în mitologii grecești. Astfel, Hercule ar urma să-și încoarde mușchii la negocierile cu Angela Merkel, încercând să o înduplece pentru a obține o seamă de facilități pentru Grecia și stingerea datoriilor către creditori. Însă nu toți grecii cred orbește în acest proiect, fostul lider al opoziției Georgios Samaras (în prezent fotbalist) destăinuind presei că Hercule este beizadeaua lui tac-su Zeus, iar mușchii săi unși cu ulei de măsline extravirgin sunt doar rezultatul injecțiilor cu ambrozie.

Liderii europeni nu par însă foarte impresionați de amenințătorul plan al lui Tsipras, afirmând că s-au mai confruntat în trecut cu astfel de legende și chiar își fac griji pentru sănătatea lui Hercule, care va pica prost cu delegația exact în acea perioadă a lunii în care Angela Merkel face foarte urât.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 539

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *