Respect! Tăierile ilegale de păduri din România stopate cu ajutorul braconierilor

braconieri taieri ilegale

De azi, tăierile ilegale de păduri în România au luat sfârșit. Ceea ce nu au reușit președintele, guvernul, poliția, DNA sau ocolul silvic în 25 de ani, au reușit simpaticii braconieri, mult mai motivați, mai organizați și mai bine dotați. Braconierii au pornit un război în toată regula împotriva tăietorilor de lemne.

Federația Română de Braconaj Artistic a luat atitudine împotriva defrișărilor ilegale, apărând astfel drepturilor membrilor săi de a vâna ilegal în bune condiții. Braconierii constituie categoria socială cea mai afectată de despăduriri, locurilor lor de vânătoare ilegală fiind tot mai reduse pe măsură ce pădurile românești au căzut sub joagărele nehămesite. Animalele sălbatice s-au înghesuit practic în micile pădurici și crângulețe, ba chiar pâlcuri de copaci rămase răzleț ici și colo, fiind silite să conviețuiască împreună: urși, râși, mistreți, cerbi, căprioare, lupi, dropii, viezuri, enoți etc.

Bieții braconieri au ajuns în asemenea hal încât nu mai simțeau nici o adrenalină și nu mai aveau nici o satisfacție când ucideau animalele lipsite de apărare. Din pricina comasării acestora, de multe ori împușcau trei animale cu un singur glonț, iar capcanele gemeau mereu doldora de vânat. Sătui de atâta nedreptate, eroii noștri au hotărât să pună mâna pe arme și să purceadă la luptă împotriva tăietorilor de lemne.

Președintele Federației Române de Braconaj Artistic, respectabilul domn Peneș Cuae, s-a plâns autorităților și presei: “Toleranță zero față de tăierile ilegale de păduri! Unde-i lege nu-i tocmeală! Legea e una pentru toți! Asistăm pasivi la o bătaie de joc față de patrimoniul natural al României. Au chelit țara de păduri. Până aici! Azi ne-am dat întâlnire cu tăietorii de păduri pe platoul Retezat, noi cu puști și arcuri, ei cu drujbe și securi. La mățeeeel!”

După ani de zile în care au fost huliți și disprețuiți, braconierii se bucură în sfârșit de largul suport al opiniei publice, iar pagina lor de Facebook a încasat câteva milioane de like-uri în ultimele două zile și mesaje de încurajare de la români simpli: “Țineți-o tot așa!”. Singurul braconier înjurat copios în continuare este Adrian Năstase.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 1279

nu fi zgârcă, dă şi altora

1 Comment

  1. MACA

    ceea ce este gluma o sa devina realitate,cei care sunt acum in afara legii vor fi primii care vor lupta impotriva Noii Ordini Mondiale

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *