Ardealul sub asediu maghiar după incendiul de la Fabrica de Șosete Albe din Ungaria

maghiar sosete

Toate orașele din Ardeal au fost luate cu asalt în această săptămână de către hoarde dezlănțuite de maghiari, care au trecut granița disperați de criza de șosete albe din Ungaria.

Conform autorităților de la Budapesta, un incendiu maghiar puternic a mistuit în flăcările sale atât Fabrica de Șosete Albe din Debrețin, cât și speranțele ungurilor de a purta ceva elegant cu sandalele regulamentare și pantalonii trei sferturi în vara ce vine.

Revista maghiară de modă Kutyafasza Szandál, după ce a coborât drapelul în bernă în semn de doliu național, a publicat un număr dedicat în exclusivitate falnicilor bărbați unguri privați de eleganța unei soșete albe imaculate în sanda. Redactorul-șef, domnul maghiar Loici Ioidieminie, a deplâns în editorial soarta conaționalilor lui și a îngropat în sudalme maghiare grele fapta abominabilă a nesăbuitului incendiator.

Proaspăt angajat ca paznic de noapte la Fabrica de Șosete Albe din Debrețin – unica din țară, tânărul Pișto Peserele a adormit cu un chiștoc aprins în gură, care i-a scăpărat în mustața falnică din pricina tonei de pomadă foarte inflamabilă folosită la răsucit, iar de aici incendiul s-a extins în toată fabrica. Întregul stoc de șosete albe – peste 20 de milioane de perechi – pregătite pentru a face față consumului intern pe durata verii a fost făcut astfel scrum de o mustață criminală.

Pentru a preîntâmpina o revoluție populară, autoritățile de la Budapesta au îndemnat oamenii disperați să treacă granița în România și să achiziționeze cât mai multe șosete albe, pentru a reface stocul național maghiar. În nici trei zile de la incendiu, toate magazinele de haine și lenjerie, merceriile și boiangeriile din Ardeal au fost golite de șosete albe bărbătești.

Deși șosetele albe asortate la sandale și pantaloni trei sferturi trași cu sălbăticie până la sub braț reprezintă maximul de eleganță masculină în sezonul estival în Ungaria, există și o grupare minoritară mai emancipată care preferă șosetele în culori foarte urâte, pantofi de costum și pantaloni trei sferturi.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 1329

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *