Ieftin și elegant. Costumul bărbătesc comestibil din pufarin reciclat, la doar 8 lei

costum pufarin

Visul bărbaților din România a devenit realitate. Designerul român Strofocle Botoșel a inventat costumul bărbătesc realizat integral din pufarin reciclat, fiind cel mai ieftin și mai comestibil costum din lume.

Este bine cunoscută reticența românului de a cheltui mai mult de 40 de lei pentru achiziționarea celui de-al doilea costum în viață, după cel de mire (în cazul burlacilor, cel de serenadă la absolvirea liceului). Peste 90% dintre bărbați încearcă să tragă de costumul de mire câteva decenii după nuntă, până când e practic mai mult pocnitură decât material și sacoul se chinuie fără succes să mai acopere măcar jumătate din burdihan, iar mânecile au ajuns trei sferturi.

Creatorul de modă Strofocle Botoșel se adresează cu noua sa invenție bărbatului român modern, care nu dă doi bani pe vestimentație: “De 20 de ani încoace, costumul bărbătesc ieftin ca braga reprezintă Sfântul Graal pentru mine, după ce mi-am dat seama că trebuie să-l aduc sub pragul psihologic de 40 de lei pentru a fi cât de cât atractiv.

Oricât am încercat, nu am atins acest deziderat. Era ca o Fata Morgana care se depărta de mine, scumpindu-și prețul de producție de câte ori mai coseam un tiv sau un nasture. Am importat din China țesături din hârtie creponată. Am adus în ateliere copii necalificați din India și Bangladesh. Am făcut nasturi din căcăreze de capră. Nimic nu a funcționat, costumele sărind întotdeauna de 40 de lei și devenind astfel complet neinteresante pentru bărbați”.

Ideea salvatoare i-a venit de la un bătrân înțelept, care molfăia absent pufarini pe o bancă în parc. Ajuns în atelier, Botoșel a testat de îndată conceptul. 10 pungi de pufarini mai târziu, designerul încropise cu succes un costum elegant, tras la 4 ace și comestibil pe deasupra, pentru că nu conține nici un gram de ață, doar pufarin. Costumul este un deux-piece galant, fiind obținut prin ștanțarea la rece a pufarinilor în două matrițe în formă de sacou și pantaloni. Din păcate, acesta este deocamdată disponibil doar pe verzui, într-o singură mărime și nu se recomandă purtarea sa de către bărbații cu alergie la înțepături de albine sau la umblatul în curul gol prin ploaie.

Criticul francez de modă Paris Elle N’Kour a lăudat strădania lui Strofocle, însă a avut și câteva mici observații: “Costumul din pufarin este o abominație grotescă și un afront estetic. Evazat nu se mai poartă din anii 70, duhnește a pufarini vechi, e lipicios de la zaharuri și posesorul riscă să rămână în chiloți și șosete găurite la prima ploaie. E drept că e comestibil, dar ce femeie sănătoasă la cap vrea să ronțăie senzual 10 pungi de pufarini expirați și îmbibați cu transpirație pentru a ajunge la un bărbat fatal care a plătit 8 lei pe un costum?”

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 299

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *