O patinatoare româncă a spart în sfârșit gheața la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic

patinaj

După decenii întregi în care patinajul românesc nu a înregistrat performanțe la nivel înalt, felina patinatoare româncă Minodora Sclepțe a spart în sfârșit gheața la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic din Laponia.

Sportiva româncă a fost invitată să participe la Mondiale pentru celebra ei figură de patinaj artistic: căzutul în cur la 180 de kile. Se pare că din pricina fondurilor limitate, organizatorii laponi ai campionatului nu au putut procura o mașină de măturat și netezit gheața și, astfel, au apelat la serviciile Minodorei. Gazdele au sperat că patinatoarea româncă, introdusă după fiecare concurent, va cădea în cur atât de des și va mătura cu fundul gheața, încât va pregăti arena pentru următorul număr.

Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din competiție, Minodora depășind cu mult așteptările laponilor și limita de kile admisă. La fiecare număr, patinatoarea româncă a zgâriat înfiorător gheața cu patinele ei ciobite fabricate la Reghin, lăsând adevărate crevase în urma ei, în care își rupeau țurloaiele ceilalți concurenți. La fiecare căzătură în șezut, greutatea Minodorei a zgâlțâit din temelii arena, provocând mini cutremure și o copcă adâncă în gheață. În cele din urmă, organizatorii s-au văzut nevoiți să o excludă pe sportiva româncă din competiție, înainte să se producă un dezastru.

Minodora Sclepțe s-a întors acasă plină de vânătăi și fără nici un trofeu, însă nu renunță la visul ei de a deveni sportivă de performanță, în ciuda celor 180 de kilograme. Deși i s-a sugerat subtil să treacă la aruncatul ciocanului și la haltere, Minodora își dorește acum să încerce un pic baletul.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 1094

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *