Omul-Căpușă. Un supererou anti-justițiar acționează în România

Omul-Capusa
Nu fi zgârcă, dă şi altora

Deși face parte din lumea a treia, România nu se lasă mai prejos altor state mai dezvoltate, ale căror cetățeni sunt apărați de justițiari supereroi precum Superman, Spiderman sau Heman. Omul-Căpușă este numele supereroului de România și este un justițiar atipic, el apărând doar elita coruptă a societății și luând bani de la săraci pentru a-i redistribui bogaților.

Zonele tenebroase în care acționează cu predilecție Omul-Căpușă sunt licitațiile publice dubioase, afacerile ilegale cu statul, evaziunea fiscală, corupția la nivel înalt, privatizările ilegale etc. Omul-Căpușă este atras de aceste fărădelegi și de politică ca musca de căcat. El apără elita socială coruptă cu un eroism exemplar, demn de o cauză mai bună. Principala sa super-abilitate este căpușarea oricărei surse de venit de la bugetul de stat. Se bucură de mulți suporteri fanatici, organizați în filiale care acoperă tot teritoriul țării, denumite firme-căpușă.

Faptele de vitejie ale Omului-Căpușă sunt povestite periodic în comic-books publicate de DNA, câteodată de mii de pagini.

pamflet scris cu umor în neștire de Ignațiu Ralea

Hits: 179


Nu fi zgârcă, dă şi altora