Organizatorii concertelor cu artişti expiraţi s-au autodepăşit, aducând vedeta latină Ovidius

Ovidius

Seria concertelor de pe litoral, cu artişti uitaţi în negura timpului, a atins apogeul. După ce organizatorii au epuizat toţi soliştii italieni îmbălsămaţi, precum Al Bano, Romina Power, Toto Cotugno sau Adriano Celentano, weekendul acesta au depăşit orice măsură, aducându-l pe poetul şi cântăreţul roman Ovidius.

Diocleţiu Peştaloţiu, impresarul care a reuşit să aducă pe litoral toate vedetele expirate din Italia, a făcut pe dracu-n patru şi a izbutit să-l convingă pe Ovidius să susţină un ultim concert la Marea Neagră. Litoralul românesc nu-i este străin acestuia, vedeta latină fiind un obişnuit al concertelor estivale din perioada anilor 8-17 d.Hr. Deşi nu a ajuns aici din plăcere, fiind exilat de împăratul roman Augustus pe bază de melodie scrisă la beţie cu “Augustică o are mică”, Ovidius a prins drag de meleagurile noastre, iar la plecare a declarat că s-ar întoarce oricând pentru un concert.

Ironizat pe reţelele sociale, impresarul de artişti mumificaţi Diocleţiu Peştaloţiu s-a apărat: “M-am interesat în prealabil de acest Ovidius şi, deşi pare puţin trecut, pot să vă garantez că este una dintre cele mai cunoscute vedete latino din Italia, având ridicate sute de statui şi cărţi dedicate lui. Nici măcar cea mai antică cântăreaţă de la noi – Loredana Groza – nu se poate lăuda cu aşa ceva, deşi e din aceeaşi generaţie. Ca să nu mai spun că Ovidius a cântat de curând pentru familia regală românească. Nu mai reţin exact care, Burebista, Deceneu sau Comosicus, unul dintre ăştia. Stilul abordat am înţeles că e un fel de latino cu influenţe elegiace, cum ar veni de jale aşa, cele mai cunoscute hituri fiind şlagărele Ars Amatoria şi Metamorphoses care şi acum merg bine pe radio. Mai ştiu şi că a avut colaborări cu alţi artişti principali precum Vergilius sau Horatius.”

Primul concert intitulat Ovidius cântă la mare, Ovidius cântă la soare din acest weekend a avut loc unde altundeva decât la Arenele Romane, preţul de intrare fiind de 60 de sesterţi.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 344

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *