Pentru a preveni cutremurele, guvernul va aloca fonduri pentru înlocuirea plăcilor tectonice

cutremur Romania

Săptămâna aceasta s-au împlinit un 45 de ani de la seismul din 4 martie 1977, prilej cu care guvernul României a promis că va lua măsuri pentru a stopa orice alt cutremur. În acest scop au fost alocate de la bugetul de stat 2 miliarde de euro, bani cu care se dorește înlocuirea plăcilor tectonice românești, aflate într-o stare deplorabilă conform autorităților. Orice cutremur groaznic, precum cel de 1.3 pe scara Richter de săptămâna trecută, cu efecte dezastruoase în România (foto), va fi evitat pe viitor.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, domnul Mihai Mitomanoșeru, a asigurat populația că pe viitor cutremurele vor ocoli România grație noului program național, iar primăria capitalei va economisi fonduri care nu vor mai fi necesare reabilitării blocurilor cu bulină roșie. Lucrările vor fi adjudecate prin licitație publică, iar fondurile vor fi utilizate de firma câștigătoare pentru a înlocui toate plăcile tectonice defecte, chiar și pe cele doar ciobite. Cum în România – și de fapt în Univers – există o singură firmă specializată în acest domeniu, înființată alaltăieri în Ilfov, este foarte probabil ca SC Înlocuiri Plăci Tectonice SRL să își adjudece lucrările. Licitația prevede ca lucrările să dureze maximum două săptămâni, iar accesul publicului și al presei pe șantierele subterane va fi interzis cu desăvârșire. Guvernul și-a luat angajamentul ferm de a întreba compania la finalul lucrărilor dacă într-adevăr a înlocuit plăcile tectonice.

Agitatul seismolog român S. Lascu Tremurici nu este însă convins de utilitatea acestor măsuri: “Plăcile tectonice nu sunt ca parchetul sau faianța, să le înlocuiești când nu-ți mai plac. Să nu ne trezim cu vreun Dorel care uită să strângă șuruburile la plăci și ne ia bâțâiala pe toți. Eu oricum tremur ca o căprioară, numai asta mi-ar mai lipsi.”

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 143

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *