Veșmânt obligatoriu pentru elevii înscriși la ora de religie ortodoxă

ora de religie

Abia scăpați de cheltuiala uniformelor școlare obligatorii, părinții copiilor înscriși la ora de religie ortodoxă se vor bucura la auzul veștii că Patriarhia Ortodoxă propune introducerea veșmântului obligatoriu.

Conf. teol. Hristu Haladitu explică viitoarele măsuri BOR: “Așa cum la ora de educație fizică elevii poartă echipament specific, arătând respect sportului, așa se cade ca și la ora noastră de religie, tinerele noastre lăstare să adopte o ținută obligatorie, din respect pentru religia ortodoxă. Echipamentul obligatoriu va fi alcătuit din veșmânt, o mini-cădelniță, biblie, crucifix și lumânărele. Toate acestea vor putea fi procurate din magazinele noastre de profil, însă vă avertizăm că nu vor fi ieftine. Vom avea mai multe modele de veșmânt, în funcție de buzunarul fiecăruia.

Părinții cu dare de mână și care vor să ajungă garantat în Rai vor putea cumpăra modelele mai scumpe, de preot sau chiar de patriarh, țesute cu fir prețios. Părinții săraci și păcătoși își vor permite doar un umil veșmânt de călugăr de la țară, tip Arsenie Boca. Am vrut să mulțumim pe toată lumea. Iar celor care nu dispun momentan de bani, le vom pune la dispoziție o linie de micro-credite avantajoase. Pentru biserică.”

Părinții reprezentanți ai ONG-urilor pentru Protecția Orei de Religie se declară foarte mulțumiți cu această nouă inițiativă, fiind nerăbdători să-și admire copiii în noile veșminte. În schimb, părinții normali la cap se plâng că odraslele lor vor mirosi a tămâie când vin de la ora de religie și se vor obișnui prea tare cu banii.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 897

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *