Calendar ortodox 2022 vândut în două versiuni: cu 300 zile post negru pentru sărăntoci și 3 pentru bogătași

calendar ortodox 2022

Patriarhia ortodoxă a inventat un nou mecanism diabolic de auto-finanțare. Găselnița de anul acesta este celebrul deja calendar ortodox 2022, însă tipărit în două versiuni. Prima versiune va costa doar 50 de lei și este destinată sărăntocilor păcătoși fără pic de respect pentru cele sfinte, însă aceștia vor plăti pentru calicia lor cu sănătatea.

Calendarul calicilor, cum le place celor de la patriarhie să-l numească la bășcău, este aproape complet înroșit de cele 300 de zile de post negru din 365, provocare care l-ar fi speriat și pe Arsenie Boca. În schimb, calendarul bogaților drepți și credincioși costă 400 de lei și propune doar 3 zile de post lejer, și acelea opționale, căci Dumnezeu e înțelegător și iartă.

Contabilul ortodox al patriarhiei, ing. ec. cont. teol. S. Atanathos de la Muntele Athos, explică abila mișcare a BOR și mercurialul calendarelor pentru toți proștii: “Anual, patriarhia de-abia vindea 15 milioane de calendare creștin ortodoxe, pe care românii cu frică de Doamne-Doamne le lipesc deasupra mesei în bucătărie. Normal că ne-am inervat, că mai există 4 milioane de români care cred că se pot ascunde de ochiul lui Dumnezeu. Iar noi avem nevoie acum de foarte mulți bani pentru a ne extinde vistieria, că nu mai încap banii pe care îi vom strânge din vânzarea echipamentului obligatoriu pentru elevi la ora de religie.

Ideea calendarului mi-a venit într-o seară când mă uitam în reluare la Don Corleone și are la bază un principiu genial: ia de la toți – puțin de la săraci și mult de la bogați, important e să nu scape nimeni. Așadar, dacă ești un credincios de 2 lei și vrei să-i arăți Domnului cât de puțin îți pasă de El, poți să achiziționezi calendarul calicului și să speri că iadul nu e un loc atât de rău până la urmă. Dacă totuși nu te împaci cu căldura excesivă și ești pregătit să sari cu biștarii, atunci calendarul adevăraților români ortodocși ți se potrivește mai bine.

Ca să stimulăm și săracii păcătoși să facă un efort și să ia un credit mic pentru calendarul corect, dar și ca să-i pedepsim exemplar pe zgârie-brânză, am umplut tot calendarul sărăcanilor cu zile de post negru, să se învețe minte până la anul. Personal, n-aș sfătui pe nimeni să ia un calendar ortodox 2022 ieftin pentru că efectiv își pune în pericol sănătatea și viața cu atâta post negru. Practic, ceea ce crede pulimea că economisește la calendar, va plăti pe spitalizare, tratament și, până la urmă, pe înmormântare, așa că lovelele se întorc tot la noi. Nu scapă nimeni, am zis.”

Până în prezent, un singur român ortodox a reușit performanța de a ține post negru 300 de zile într-un an. Este vorba de un moldovean care răspunde greu la numele de Nicodim D. Strusu, are 23 de ani, 44 de kile, 10 dinți și este de loc din satul Flămânzi, Moldova. Nu lipsește o zi de la biserică, este considerat următorul Arsenie Boca și se antrenează să devină călugăr ortodox, visul lui de a scăpa de sărăcie și muncă.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 381

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *