Omul-Căpușă. Un supererou anti-justițiar acționează în România

Omul-Căpușă

Deși face parte din lumea a treia, România nu se lasă mai prejos altor state mai dezvoltate, ale căror cetățeni sunt apărați de justițiari supereroi precum Superman, Spiderman sau Heman. Omul-Căpușă este numele supereroului de România și este un justițiar atipic, el apărând doar elita coruptă a societății și luând bani de la săraci pentru a-i redistribui bogaților.

Zonele tenebroase în care acționează cu predilecție Omul-Căpușă sunt licitațiile publice dubioase, afacerile ilegale cu statul, evaziunea fiscală, corupția la nivel înalt, privatizările ilegale etc. Omul-Căpușă este atras de aceste fărădelegi și de politică ca musca de căcat. El apără elita socială coruptă cu un eroism exemplar, demn de o cauză mai bună. Principala sa superputere este căpușarea oricărei surse de venit de la bugetul de stat. El se bucură de mulți suporteri fanatici, organizați în filiale care acoperă tot teritoriul țării, denumite conspirativ firme-căpușă.

Faptele de vitejie ale Omului-Căpușă sunt povestite periodic în comic-books publicate de DNA, câteodată de mii de pagini.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 203

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *