O pumă terorizează locatarii unui bloc din capitală

Puma

O pumă tachinează de săptămâni bune nefericiţii locatari ai blocului IQ 70 din Bariera Vergului, Bucureşti. Bieţii vecini nu se mai încumetă să iasă din locuinţe de frica jivinei, care se pare că s-a aciuat într-un colţ verde amenajat de o pensionară în casa scării, la etajul 2.

Nea Costel Dărvinică, pensionar cumsecade şi vigilanti al blocului, povesteşte cătrănit: “Dom’le, eu cred în evoluţionism. Tanti Raliţa, vecinica de la doi, a încropit acum câţiva ani un colţişor verde la dânsa pe palier, aşa cum e obiceiul la bloc. De unde începuse cu un ficus amărât şi un lepidendron fără viitor, nu crezi că mi ţi s-a înălţat ditamai jungla?! Le-a udat de le-a înnebunit, tot aducea pe ghivece, ne cerea la toţi să lăsăm flacoane cu apă în faţa uşii pentru plante, de ne-am trezit după un an cu un smârc în toată regula. Vecinii de la 3 şi 4 răzbăteau cu greu şi cu cizme de gumă prin vegetaţia luxuriantă. Mi s-a părut pe-atunci că zăresc mormoloci în apa băltită, dar nu le-am dat atenţie. Cred că de-acolo a început totul.

Cu anii, mormolocii s-au transformat în peşti, peştii în reptile şi reptilele în mamiferul ăsta nesuferit, de nu ne lasă noaptea să dormim cu ghiorlăitul lui, iar ziua dă cu gheara din tufe. O pumă de animal. Nu mai sunt eu tânăr şi în putere, că altfel discutam cu ea, mă aventuram în desiş cu o macetă şi îi luam piuitul. Dar aşa, stăm toţi tupilaţi în apartamente şi ne rugăm la Dumnezeu, Poliţia Animalelor şi hingheri să ne scape de pacostea asta de lighioană. Cei 23 de vecini care au pisici nu le mai dau drumul din casă de frică să nu le batjocorească puma şi să ne mai pomenim că se şi înmulţeşte. Murim de foame, şedinţele zilnice de bloc le ţinem prin interfon, iar de cei de sus, de la 3 şi 4, nu mai ştim nimic. Ne e teamă că le-a venit de hac dihania.

Strugurel, băiatul din cartier care colectează fier vechi din pivniţe şi de pe acoperiş, nu a mai apărut de zile întregi şi tare mă tem că îşi odihneşte oscioarele în culcuşul fiarei. Nemaiştiind ce să fac, am dat la maxim caloriferele din scară, să se accelereze evoluţia şi poate-poate se transformă odată puma asta în hominid, să putem discuta omeneşte cu ea.”

Poliţia Animalelor a încercat să descindă la IQ 70, dar au fost întâmpinaţi în faţa blocului de protestele ONG-ului înfiinţat peste noapte “Salvăm O Pumă”.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Visits: 479

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *