Explozie provocată de o saltea gonflabilă defectă pe plaja din Eforie Nord

saltea gonflabilă

Haos pe litoral. Un turist calic a umflat o saltea gonflabilă ieftină chinezească de 23 de ori peste limita normală, provocând o explozie de proporții catastrofice pe plaja din Eforie Nord. Din fericire nu au existat victime, popularitatea stațiunii fiind foarte scăzută.

Biletele la mare subvenționate pentru cadrele didactice au și părțile lor proaste. Astfel, o mulțime de profesorași de pe sate, absolvenți de 8 clase, au acces vară de vară la un sejur ieftin în cea mai urâtă stațiune comunistă de pe litoralul Mării Negre. Eforie Nord geme în această perioadă de cadre didactice slab pregătite chiar și pentru a se integra în societate, darmite pentru a preda la clasă. Nu e deci de mirare că în fiecare an acești vilegiaturiști comit fel și fel de boacăne, contribuind la reputația și așa proastă a stațiunii.

Nici anul acesta nu a fost mai diferit. Bibicu Purcelaș, profesor de fizică în comuna Teleorman, s-a prezentat la mare cu strictul necesar: șclapi, budigăi obosiți din 1800, un radio mono din același secol, o tașcă cu pâine și pateu pentru tot concediul și o saltea gonflabilă luată la reducere. Made in China, salteaua Tsingtao a venit fără pompă, că doar n-o fi Bibicu primul român care să arunce bani pe o asemenea prostie inutilă, atâta vreme cât s-au inventat bojocii. Dimineața s-a prelins leneș peste cei aproximativ 15 turiști tolăniți pe rogojini, Bibicu fiind unul dintre ei. Sătul de cloceală, omul nostru a dat să-și umfle noua achiziție pentru o plimbare pe apă.

Poate de la insolație sau pur și simplu din prostie, Bibicu Purcelaș nu s-a oprit din umflat salteaua preț de vreo două ceasuri, deși aceasta luase niște dimensiuni de speriat, blocând practic accesul pe plajă. Explozia inevitabilă a saltelei l-a azvârlit pe Bibicu, vânăt de atâta hipoxie, până la geamandură, iar suflul puternic a măturat cu furie plaja, catapultând tot ce a întâlnit în calea ei până în stațiunea vecină Eforie Sud, unde a plouat în consecință cu mititei, porumb și integrame.

Abia recuperat de salvamari din apa mării, bietul Bibic era cât pe ce să fie linșat de mulțimea furioasă. O doamnă bine, pe la 60 de primăveri, i-a reproșat Bibicului după ce l-a pocnit peste față: “Ești o rușine pentru corpul profesoral, stimabile! Dacă erai elevul meu, te băteam cu rigla la unghii până-ți explodau degetele și îți și tundeam chel capul ăla de om prost. Fire-ai tu să fii de ticălos!”.

umor | satiră | parodie | pamflet | neștire | Ignațiu Ralea

Hits: 663

nu fi zgârcă, dă şi altora

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *